Poznate srpske face ne kriju da nisu odolele porocima

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Estrada na dopu!

Nedelja - 26.09.2010

Jedan od najmlađih reprezentativaca Jugoslavije, koji je kao igrač Boltona, Aston Vile i drugih svetskih klubova zarađivao milione, tvrdi da su mnoge domaće i svetske face na narkoticima, ali da kod nas većina njih to neće da prizna.
- Nisam deo te seljane i estrade koja šmrče cement i brašno. Ja sam svetska faca, na čijim su se žurkama drogirali mnogi poznati. Denis Rodman, Paf Dedi... Kada bih napisao knjigu o svemu, mnogi bi pali - kaže Ćurčić, koji je svojevremeno u medijima priznao da je brdo para potrošio na kokain, ekstazi, devojke, automobile...

Ćurić kaže da sada vodi sportski život, a onda u šali dodaje da se „povremeno čačne u inostranstvu“.
- Ne drogiram se u Srbiji. Kada sam u inostranstvu, onda jedem kolumbijsku salatu - kaže Ćurčić, koji se nedavno vratio iz Londona i Indije, gde je proveo dva meseca.

O tom poroku naša estrada nerado priča, ali je bilo onih koji su javno progovorili o svojoj narko-biografiji. Među njima je i reditelj Emir Kusturica, koji je nedavno u emisiji „Utisak nedelje“ priznao da je zbog depresije nakon snimanja kultnog filma „Anderground“ konzumirao lekove za spavanje i pivo u isto vreme. Onda je otkrio i da je uzimao marihuanu, pravdajući svoje postupke rečima: „Pa ko nije!“

Iskren je bio i kralj splavova i rodonačelnik urbanog folka Aca Lukas, koji je otvoreno priznao da se drogirao. Krajem devedesetih je otvorio dušu jednom domaćem tabloidu i rekao: „Ne bodem se u venu i dupe, sve ostalo je dozvoljeno!“ Lukas nakon toga nije krio da je koristio kokain. Otvoreno je pričao o svom poroku, ali i o lečenju u inostranstvu. Kako je rekao, učinio je to da bi klincima koji ga slušaju, ali i oponašaju, jasno stavio do znanja da je droga zlo. U jednom intervjuu za hrvatsku televiziju, izjavio je da je imao problem s kokainom.

- Je li trebalo da negiram i da se pravim lud u medijima, a da i dalje to radim. Priznajem da sam imao taj problem i taj pakao u životu s kokainom, ali izlečio sam se i prestao da uzimam - rekao je Lukas.

„Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman!“ To je legendarna izjava argentinskog fudbalera Klaudija Kaniđe, koju je nekrunisani kralj beogradskog asfalta Džej Ramadanovski nekoliko puta ponovio. Džej je u jednom intervjuu priznao da je kokain probao prvi put sa 19 godina, kada je bio u Amsterdamu.

Da nisu samo narodnjaci zaslužni što se epitet narkomana vezivao za naše muzičare davno su još potvrdili Goran Bregović i njegovi „dugmići“.
Pobednik „Velikog brata VIP“, glumac Milan Marić Švaba, poznat po glavnoj ulozi u kultnom filmu Srđana Dragojevića „Rane“, priznao je u intervjuu za jedan nedeljnik da je probao kokain i heroin.

- Probao sam kokain i heroin, ali još kao veoma mlad. Daleko od toga da sam imao problem zbog kojeg je trebalo da idem na terapiju odvikavanja. Jednostavno, nije mi se svidelo i nisam želeo da eksperimentišem s drogom - rekao je tada Milan, kome su trenutno cigarete jedini porok otkako je propušio u kući Velikog Brata.

Najbolji opis čovekovog stanja kada proba heroin, kralja svih narkotika, dao je Rambo Amadeus u jednoj TV emisiji. Rambo je priznao da je duže vreme konzumirao marihuanu, koja ga je po njegovom svedočenju bacala u tešku paranoju, ali i da je jednom probao i heroin.

- Moram da se pohvalim da sam probao heroin i da imam direktno iskustvo kako utiče na čoveka. Za nekoliko sekundi kad šmrknete heroin, osećate se kao petogodišnji dečak koji je za rođendan dobio igračku koju je danima sanjao. Odjednom je vaše srce ispunjeno i odjednom ste preplavljeni nekim osećanjem toliko lagodnim i prosto vas popušta ona užasna nervoza koju ste nosili čitavog života i preplavi vas osećanje blagosti nečega što je tako lepo. Međutim, nakon sat, dva ili tri, kreće drugi period. Period kad vas to popušta, kad odjednom se osećate kao da ste sahranjeni živi i odjednom u vama nema ničeg i odjednom ste truplo mesa i kostiju koje ne vidi nikakav razlog za sopstveno postojanje. Ja sam sutradan imao taj period otrežnjenja, kada mi je bilo toliko odvratno da sam rekao sebi: „Ti više nikada više u životu ovo nećeš da probaš“ - rekao je Rambo.

Frontmen dugmića Goran Bregović u jednom intervjuu je priznao da je konzumirao psihoaktivnu supstancu LSD.
- Kao klinac, od šesnaeste do osamnaeste godine, u mozak sam uvaljao toliko LSD-a da moj mozak nikad nakon toga nije radio ljudski - govorio je Brega. Pored muzičara, teški narkotici, a posebno heroin, bili su prisutni u životima mnogih naših glumaca. Beogradski glumac Igor Pervić je među prvima javno progovorio o svojim problemima s heroinom i odvikavanjem.

- Otišao sam u London na ditoks. Za 24 sata, pod anestezijom, promenili su mi krv, izvukli su sve otrove, blokirali centre u mozgu, posle čega ne bih mogao da osetim ništa kada bih ponovo uzeo drogu - izjavio je Pervić.

Smrt Rođe i Sonje

Priče o narkomaniji pratile su i Amira Rešića Nina, kojeg su prozivali da je uzimao i kokain, na šta je on odgovorio:
- Iako se priča da sam na „belom“, trava je jedina droga koju sam probao - rekao je Nino u jednom intervjuu. Prvi srpski folker koji se predozirao, i to kokainom, jeste Rodoljub - Rođa Raičević, pevač i kompozitor. Umro je 7. oktobra 2001, u 44. godini, a pronađen je mrtav u jednom stanu u Beogradu. I poznata glumica Sonja Savić umrla je, navodno, od predoziranja narkoticima.

Spas u belom prahu

Na problem droge kod poznatih muzičara prvi se osvrnuo najpopularniji član „Slatkog greha“ Lepi Bora, koji je onomad rekao:
- Nekad sam pevao i svirao za pet hiljada maraka za veče. Danas za istu sumu sviram i pevam mesec dana. Nije lako podneti pad slave, teško je imati pa nemati, a da ne govorim o ljubavnim jadima mojih kolega i koleginica. Zato se ne čudite što su mnogi podlegli belom prahu, najvećem zlu civilizacije.

Izvor:Alo

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Narodnjaci se navukli na "belo"

Rivas1.jpg
Posle smrti popularnog pevača Rođe Raičevića "Glas" istražuje: Ima li droga na srpskoj estradi

Narodnjaci se navukli na "belo"

Pokvarile ih velike pare, pa hoće da se razlikuju od plebsa. Oni drugi narodnjaci im poručuju da se late šljivovice

"Hajde da popijemo, ja častim", urla narodnjačka zvezda u kasnoj minhenskoj noći posle još jednog uspešnog nastupa u lokalnoj diskoteci. Jedva pola sata kasnije, društvo veselih narodnjaka prošarano rasnim plavušama nastavlja provod u drugom lokalu. "Čašćavanje", naravno, podrazumeva gomilice kokaina, ekstazija ili neke druge droge koja efikasno "podiže".
Činjenica da je veliki broj srpskih folkera odavno navučen na narkotike, surovo je podgrejana proteklog vikenda kada je objavljena vest o smrti Rodoljuba Rođe Raičevića, jednog od najpopularnijih domaćih pevača. Naime, u estradnim krugovima se sumnja da je Rođa umro od prekomerne doze opijata.
Mnoge njegove kolege uopšte ne dovode u pitanje "narkomansku verziju" i upozoravaju da je Rođina smrt samo početak lanca sličnih životnih tragedija koje će, gotovo je izvesno, tek potresti estradu.
- Cela "parada" deli se na dva klana. Onaj koji živi i uživa u najrazličitijim drogama i onaj koji ih se kloni - objašnjava Vesna Rivas, popularna pevačica novokomponovanog melosa. Ona tvrdi da njene kolege, pored stalnog uživanja droge i alkohola, koriste usluge prostitucije u enormnim količinama:
spacer.gif
black.gif
spacer.gif
Šljivovicu umesto "koke"
- Šta me budiš? Vidiš da je tek jedan sat popodne. Idi u p..... materinu. Mene pitaj o viskiju i "džoni vokeru", kakva te droga spopala - rekao nam je popularni Džej kada smo pokušali da ga pitamo šta on misli o drogi na estradi.
- Neka pređu na dobru šljivovicu ili lozovu rakiju, pa će videti kako će lepo pevati - kaže Zoran Kalezić. Kao što kaže, to je skorojevićki način razmišljanja.
- Ja sam malo zastareo, pa sam pesme pravio sa željom da ispadnu lepe. Ta želja bila je jača od svake droge - kaže Kalezić.
spacer.gif
black.gif
spacer.gif
spacer.gif
black.gif
black.gif
spacer.gif
spacer.gif
black.gif
spacer.gif
Narkomanska rok istorija
Najpoznatija narko afera koja je potresla domaću rok scenu je svakako ona sa Ipetom Ivandićem, članom grupe "Bijelo dugme", kome su krajem sedamdesetih na jednoj turneju pronašli gomilu narkotika u bubnju. Tada su pohapšeni svi članovi ovog popularnog rok sastava, ali su i ubrzo pušteni pošto su tvrdili da im je droga podmetnuta. I imena još desetine rok zvezda i zvezdica često su dovođena u tesnu vezu sa drogama, neki su preko šprica i igle navukli i virus side.
Poslednji narko incident zabeležen je proleća ove godine kada je Gile, frontmen "Električnog orgazma", uoči koncerta u Zagrebu uhapšen zbog toga što mu je pronađen paketić heroina u džepu. Gile se po novinama branio objašnjavajući da je žrtva najobičnije podmetačine. Nedavno je Gile ponovo bio u hrvatskoj prestonici gde je na izložbi slika Endija Vorhola pevao čuveni rok hit "Heroin"...
- Kad god dođem u Zagreb, uvale mi heroin - kaže Gile posle svega.
spacer.gif
black.gif
spacer.gif
spacer.gif
black.gif
black.gif
spacer.gif
- Jedan poznati kolega mi je nedavno rekao: "Šta, još nisi počela da se drogiraš?! Znači još nisi prava zvezda!". Kokain je znak prestiža na domaćoj estradi - ne ostavlja naša sagovornica mesta nikakvoj dilemi.
- Imaš para, imućan si, znači možeš da potrošiš po 500 maraka za noć. To svi vide. Onda se kreće sa prostitucijom, prelepe siromašne devojke, kojih je pun Beograd, jedva čekaju da udovolje perverznim nadrogiranim pevačima - nema dlake na jeziku Vesna Rivas.
Svog pokojnog kolegu Rođu Raičevića opisuje kao elegantnog čoveka povučenog u sebe za koga se pričalo da je sklon drogama. Razloge sve raširenijoj prostituciji među pevačkim zvezdama treba tražiti i u krizi koja u ovom poslu vlada poslednjih godinu dana.
- Više se ne može zaraditi po 20 hiljada maraka za jednu noć. Sada je tu nekoliko hiljada maraka, pa se mnogi pevači odaju drogi i alkoholu, jer ne mogu da se pomire sa time. Droga se najčešće konzumira na žurkama i promocijama. Narko dileri su tu, uvek, na svakoj većoj promociji. Oni "namirišu" ko je trenutno u usponu i "zalepe" se za njega. Nameste mu najlepšu devojku, a onda ga pozovu na čašćavanje kokainom. Svesni su da od njega mogu da iscede velike pare - precizira Vesna Rivas.
Napominje da je pored osvedočenih narkomana na estradi dosta i sasvim normalnih ljudi koji se klone bilo čega jačeg od vinjaka. U toj grupi su, prema njenim rečima, Dragana Mirković, Nedeljko Bajić, Era Ojdanić, Maja Marijana...
Andrija Era Ojdanić, međutim, priznaje da ima jedan veliki, neizlečiv porok:
- Volim seks u ogromnim količinama i sa što mlađim devojčicama. Ako jednog dana čujete da sam umro, znajte da je to bilo u krevetu pokraj neke klinke koja nije ni zapamtila Tita - u svom stilu objašnjava popularni Era. I ne pokušava da prikrije surovu realnost prema kojoj je na domaćoj folk sceni i previše narkomana.
- Mnoge kolege ne mogu da podnesu pritisak pod kojim žive i onda posegnu za kokainom. A kad se jednom uvališ u to, nema povratka! Istina je da se na estradi odvojio jedan broj narkomana koji se druže među sobom i koji su potpuno izopštili nas normalne - priča nam Ojdanić. Precizira da je danas među narodnjacima sveprisutan kokain i tablete ekstazija, ali da heroina nema ni u naznakama:
- Ovi naši vole koku koja je fina i čista droga, nema špriceva, kašičica i prljavštine, sve je lepo, fino i gospodski. U to kolo se, po svemu sudeći, uhvatio i pokojni Rođa. Mnogo mi je žao čoveka, umro je u najboljim godinama kada je tek mogao da stvori brdo hitova. Bio je sjajan čovek i kolega. Nek mu je bogom prosto... - skrušeno pripoveda popularni pevač. Ako se posle ovog incidenta nešto hitno ne promeni u glavama "poročnih" narodnjačkih zvezda, slučaj Rođe Raičevića biće samo prvi u dugom nizu sličnih, ne sumnja Era Ojdanić.
Poznati rok novinar Petar Janjatović uočava jednu sasvim neobičnu pojavu koja je u poslednjih nekoliko godina primetna u zemlji Srbiji.
- Sad su se narodnjaci navukli na belo, a rokeri idu u fitnes centre, bilduju i zdravo se hrane. Rokeri piju kiselu, a folkeri se ne skidaju sa kokaina - naglašava Janjatović. Razloge ovom fenomenu Janjatović traži u krupnom i lako stečenom narodnjačkom novcu, ali i povodljivosti poslenika turbo folka koji trenutno robuju "narkomanskoj modi".
Sa Janjatovićevim ocenama u mnogome se slaže i psihijatar Jovan Marić. Prema njegovim rečima, rašireno je pogrešno verovanje da kokain podstiče kreativne sposobnosti umetnika.
- To nije istina, jer pre ili kasnije njeni negativni efekti se iskažu kroz oštećenje zdravlja, a od kreativnosti nema ništa - kaže Marić. Pomodarstvo je, smara on, drugi razlog zašto se estradne zvezde upuštaju u taj porok.
- To je želja da se bude poseban, drugačiji od ostalih, po svaku cenu. Ljudi sa estrade žarko žele da budu posebni. Ni za šta na svetu ne žele da se poistovete sa "plebsom". Oni izlaze na mesta gde su "viđeni", i drogiranje je samo dodatak njihovom imidžu - pojašnjava psihijatar.
Konačno, prema njegovim rečima, na estradi je i previše promašenih ličnosti koji u svom poslu nisu uspeli da se realizuju.
- U tom slučaju kokain im predstavlja sredstvo da svoj život vide u ružičastijem obliku, da ne budu svesni surove realnosti u kojoj se nalaze...

D. Apostolovski. - D. J. Vučićević

oktobar 2001

spacer.gif
red.gif
red.gif

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Ima ih dosta sto bivsih sto sadanjih narkomana,estrada je to.

Natrag