Šta je novo?

Požar uništio stan u centru Užica, vatrogasci u poslednjoj sekundi spasili ČITAVU ZGRADU

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.444
STRAVIČNO Požar uništio stan u centru Užica, vatrogasci u poslednjoj sekundi spasili ČITAVU ZGRADU
BlicOnline
Da su užički vatrogasci jutros samo koji sekund zakasnili na intervenciju u Ulici Marije Mage Magazinović, u vazduh bi odletela cela zgrada! Ipak, stanu u kome je izbio požar nije bilo spasa.

665023_uzice-pozar-u-ulici-marije-mage-magazinovic-38100915ras-foto-milos-cvetkovic-004_ff.jpgStan u prizemlju jedosobne zgrade, koji je u vlasništvu grada Užica i koji služi za stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih, totalno je izgoreo, ali srećom povređenih nije bilo. Buknulo je negde oko 5:30.


A lako je moglo biti i žrtava, jer su vatrogasci na vreme prodrli u buktinju i iz nje izvukli tri pune plinske boce. Jednu od njih vatra je delimično dohvatili, ali srećom ne teoliko da izazove eksploziju. Osim plinskih boca ništa drugo nije spaseno iz zapaljenog stana.

- Da nisu vatrogasci hrabro jurnuli unutra i izvukli boce sad bi ovde brojali mrtve. I ja bih bio jedan od njih, - krstio se i u neverici nam pričao stanar ove zgrade.
665022_uzice-pozar-u-ulici-marije-mage-magazinovic-38100915ras-foto-milos-cvetkovic-001_ff.jpg


Uporedo sa izvlačenjem boca, priča on, vatrogasci su kroz dim koji se širio hodnicima evakuisali stanare koji u panici nisu uspeli da izađu napolje.

- Čula sam neko pucketanje... Zatim se osetio smrad paljevine... U tom je odjeknuo kao da je bomba pukla. U spavaći samo pošla napolje i videla da gori stan preko puta mog, - kaže Milesa Pavićević.

Šta je uzrok požaru – još uvek se ne zna.

- Znamo da je ovaj stan opština ustupila jednoj ženi i njenom sinu, a sa njima je pod istim krovom živeo i jedan muškarac, očito njen intimni prijatelj. Koliko sam uspela da vidim u onom haosu, dete nije bilo u stanu u vreme požara. Korisnica stana u sred intervencije otišla je na posao, a njen izabranik izgubio se čim su došli vatrogasc, - pričale su komšije.
 
Top