Šta je novo?

Pozadina "Evrosonga": Žiri izbacio Srbiju i u finale uveo Hrvatsku!

Član
Učlanjen(a)
14.05.2009
Poruka
53
Srpski predstavnici u polufinalu osvojili deseto mesto, što im je obezbeđivalo mesto u finalu, umesto njih, stručni žiriji zemalja učesnica među 25 najboljih poslali - Hrvatsku!
Srpski predstavnik Marko Kon je sa pesmom „Cipela" u drugom polufinalu, održanom 14. maja, prema glasovima publike osvojio 10. mesto sa 60 poena, što bi, prema plasmanu, bilo dovoljno za ulazak u finale. Međutim, zahvaljujući pravilu „Evrosonga" o „srećnom gubitniku", umesto Srbije, u finalu je nastupila Hrvatska, koja je u polufinalu imala 33 poena, gotovo upola manje od Srbije, i osvojila tek 13. mesto!
Naime, prema pravilima „Evrosonga" glasovi publike zapravo određuju rang-listu takmičara samo za devet mesta! Desetog polufinalistu određuje isključivo stručni žiri. Naime, deseti finalista je takmičar kome su nacionalni žiriji dali najviše glasova, od onih koji se nalaze ispod devetog mesta. Ovaj sistem uveden je prošle godine, u Beogradu, kako bi se smanjio uticaj „blokovskog" glasanja.
Izvor: Press
 
Član
Učlanjen(a)
01.06.2009
Poruka
110
I treba da udje hrvatska,mi srbi smo supci sto smo odabrali tu majmuncinu da nas predstavlja,smesni smo,.......nasa pesma je sramota srbije


delije petrovgrad crvena zvezda
 
Član
Učlanjen(a)
04.04.2009
Poruka
5
Pesma je sramota kakve smo pesme imali... i taj supak Marko Kon je jevrej kolko sam cuo.
 
Član
Učlanjen(a)
26.03.2009
Poruka
225
ma on je kolko sam cuo komponovao neke pesme zeljku i drugima iz zirija(na beoviziji) pa su mu zato dali 12 poena
 
Top