Šta je novo?

Povređeni navijači Zvezde i Partizana

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Povređeni navijači Zvezde i Partizana
28.08.2009. 09:17 - 12:44

Dva navijača su teže povređena, a još deset lakše tokom sinoćnje fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Slavije, na beogradskoj Marakani, u revanš utakmici baraža za Ligu Evropa.

"Dva teže povređena mladića pala su sa ograde severne tribine. Jedan je pao na glavu i zadobio prelom vilice, a izbijena su mu i dva zuba, dok je drugi navijavč, prilikom pada povredio noge", rekao je agenciji Beta vlasnik Klinike Anlave Slobodan Ivanović.
Oba teže povređena mladića prevezena su su u Urgentni centar. Deset navijača lakše je povređeno pošto su se naboli na šiljke zaštitne ograde. Neki od njih zadobili su lakše povrede ruku ili nogu, a neki samo posekotine.
Tokom utakmice koleno je povredio fudbaler Crvene zvezde Vladimir Bogdanović. On je prevezen na Ortopedsku kliniku Banjica gde je utvrđeno da nema preloma.

Bratislava: Tuča navijača, četvoro povređenih
U tuči navijača Žiline i Partizana u Bratislavi sinoć je povređeno četvoro ljudi. Dvojica srpskih navijača prevezena su u bolnicu - saopštila je policija u Žilini slovačkoj televiziji TA3, dok nacionalnost lakše povređenih za koje su se lekari pobrinuli na licu mesta, nije objavljena.
"Naše informacije ukazuju na to da su navijači Žiline bacali kamenice i krigle na navijače iz Srbije", rekao je zamenik šefa žilinske policije Ivan Španjik slovačkim medijima.
U tuči na ulazu u stadion koji je bio u zoni odgovornosti redara, a ne policije, oštećeno je šest automobila i demoliran jedan kafić.
Navijači Žiline su se žalili na slovačke policajce jer im je trebalo desetak minuta da dođu, intervenišu i razdvoje navijače, objavio je na svom sajtu slovački dnevnik SME.
Tokom celog popodneva uprkos manjim provokacijama i verbalnim čarkama, uglavnom domaćih - kako su izvestili slovački mediji, u centru Žiline vladao je mir.
Žilinski "šošoni" su čak zajedno sa srpskim navijačima skandirali, a neki od njih i zajedno sa crno-belima išli na stadion, objašnjavajući novinarima da je "sve u redu jer su u Žilinu došli prijatelji".

Uhapšena šestorica Slovaka
Slovačka policija uhapsila je šestoricu osoba u Žilini koji su izazvali tuču sa navijačima Partizana, javili su danas slovački mediji. Četvorica navijača su uhapšena pred revanš utakmicu kao mogući krivci za tuču, a na kraju meča policija je privela još dvojicu Slovaka zato što su istrčali na teren i počeli da provociraju goste ispred njihovog sektora.
Slovačka policija ispratila je autobuse sa oko 350 srpskih navijača do granice, da spreči bilo kakve dalje provokacije domaćih.

Izvor: Blic
 
Top