Povezivanje PC-a i TV-a, POTREBNA POMOĆ!

Član
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poruka
147
Pozdrav društvo. :)Kao što i sam naslov kaže, potrebna mi je pomoć da povežem PC i TV.Koristim Ati Radeon 9250 (128MB). Saznao sam da mi je za spajanje sa PC-om potreban port za kompozitni video, DVI port ili S-Video port. A za spajanje sa TV-om imam mogućnost sa portom za komponentni video(činčevi) ili Scart. Otišo sam u elekto radnju i rekao im, tj.pokazao im koje portove mogu da koristim, rekli su OK, i preporučili mi da to spojim preko Scarta i porta za kompozitni video (trenutno druge nisu imali na lageru).Evo to su ovi priključci (fas isti):*Scart:
1854scart_cable.jpg
*Port za kompozitni video:
300px-Composite-video-cable.jpg
Ponudili su mi i da mi uvedu prenos za zvuk, dozvolio sam, i to je još jedan kablić na koji jedan kraj ide u taj isti Scart, a drugi ide u zvučnu karticu na PC-u. Sve su oni tamo to zalemili, spojili i meni dali. :)Nego je problem, što kad sam ja to sve uštekao kući na TV-u i PC-u... na TV-u i dalje nema slike koju vidim na monitoru. Pustim na TV-u te AV kanale poput FAV, EXT1, EXT2, EXT2s i nigde nema slike sa monitora. Sve je plavo na monitoru(znak da nema signala), kao da nije povezano. No pustim ja muziku na PC-u, jer su mi rekli da treba i zvuk da prenosi na TV-u, prošetam ponovo te AV kanale, kad' ono nema nigde ni Z od zvuka na zvučnicima u TV-u. Pa neću da se pravim pametan i sam čačkam, nego hteo sam da pitam nekog ko ima iskustva sa ovim? Bio bi svakom zahvalan ko bi pokušao da mi pomogne da uspem ovo da povežem kako treba, i na kraju dobijem ono što tražim, a to je slika i zvuk sa PC-a na TV. Jel sam ja to nešta pogrešio u spajanju(mada nema šta da se pogreši, jer je prosto), il' su možda oni loše spojili te kablove, il' treba da se nešta naknadno podešava, il'...? :)

Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Kada sve prikljucis na tv i graficku idi u CCC i tamo imas opciju detekcije tv-a kada ga prepozna samo ga stikliras kao aktivnog i potvrdis i posle toga treba lo bi da dobijes sliku na tv-u...

Natrag