Povezivanje grid antene na laptop

Član
Učlanjen(a)
19.12.2010
Poruka
2
Imam grid antenu od 20 decibela i zeleo bih da je povezem sa laptopom koje uredjaje mi preporucujete

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
moras mi odgovoriti koji konektor imas na drugoj strani te antene tj.koji nacin povezivanja koristi???

http://www.pc-modding.biz/images/nw/40039A.jpg

levo je rpsm-a konektor
desno je N-konektor
koja od ova 2 imas za povezivanje?
ako je ovaj prvi a obicno je resenje za tebe je ovo
http://www.netiks.rs/kartice-pc-ada...dbm-rp-sma-antena-4dbi-postolje-sa-15m-kablom
njemu se skida ova mala antenica i mozes u njega da usrafis tu externu antenu sto imas.
usb je pa mozes da ga koristis na bilo kom racunaru a i nije skup 1300din.pozz

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.12.2010
Poruka
2
na drugoj strani antene imam N-konektor , ovu antenu sam povezo sa ovom karticom
Airlive WN-360USB
ali mi je pokazivalo isti broj mreza kao i sa antenom od 5 decibela , pa mislim da je ova navedena krtica ogranicena i da ne moze da se prikaci antena jaca od 5 decibela pa me znima da li postoji neka kartica naravo da se povezuje preko usb-a koja podrzava antenu od 20 decibela

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
na drugoj strani antene imam N-konektor , ovu antenu sam povezo sa ovom karticom
Airlive WN-360USB
ali mi je pokazivalo isti broj mreza kao i sa antenom od 5 decibela , pa mislim da je ova navedena krtica ogranicena i da ne moze da se prikaci antena jaca od 5 decibela pa me znima da li postoji neka kartica naravo da se povezuje preko usb-a koja podrzava antenu od 20 decibela

ima, da si pogledao linkove gore video bi.pustio sam ti link za tplink usb karticu koja ima konektor za externu antenu.
inace taj tvoj airlive podrzava antene do 23db tako da postoji mogucnost da ti je nesto crklo,mozda je grid prso a mozda je taj kabal otiso.
druga stvar je to sto su gridovi usmerene antene i sa njim nemozes da hvatas signale kao sa omni malom antenom,grid moras da upucas tacno u mesto gde je taj ruter ili druga antena inace neces imati upotrebljiv signal.

Natrag