Šta je novo?

Posle porodiljskog ostala bez posla - porodila ženu u kući

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.537
Posle porodiljskog ostala bez posla - porodila ženu u kući
Normalna je stvar da se žena porodi kod lekara. Međutim, kad se nađe kod doktorke u dnevnoj sobi, bez instrumenata, tada i porodilja i doktorka postaju heroji.

Izvor: B92
174904431358482eb9ec8ca474960180_v4_big.jpg
"Nijednog trenutka nisam osetila strah, jer sam bila svesna da ona jedino u tom trenutku može da računa na mene."

Negde u pola noći Jasminu Drenovak probudili su jaki bolovi. Kada su bolovi, za koje je u prvom trenutku mislila da su lažne kontrakcije, postali nesnosni, spakovala je stvari, sela u svoj auto i negde oko tri sata ujutru krenula ka kraljevačkoj bolnici.

"Sva sreća, u tom putu sam prolazila pored kuće doktorke Ivane i setila sam se da bi mogla u ovom slučaju da mi pomogne, jer osetila sam da su bolovi krenuli, da je beba krenula i u tome eto pokucala sam na vrata i ona mi otvorila i eto sve smo završile u kratkom vremenskom roku", kaže Jasmina.

Kada je usred noći začula kucanje na vratima i uzvike "Ivana, pomozi mi" doktorka Ivana Nikolić na trenutak se uplašila zato što nije znala o čemu se radi.

"Tata je otvorio i ona je ušla i rekla - Gotovo je, ja se porađam. Ja sam je uvela u kuću misleći da se porođaj neće destiti u mojoj kući, pozvala službu hitne pomoći misleći da će uskoro stići, ali sve se tako brzo odvijalo da se porođaj dogodio u mojoj dnevnoj sobi. Jeste bilo tri sata posle ponoći, ali ja sam bila tako prisebna i sve je proteklo kako je proteklo i porođaj se sjajno završio, čak sam ja improvizovala svoju dnevnu sobu, stavila sam neku gumenu prostirku", priča Ivana.

"Ja sam legla, porođaj je krenuo normalno, što je najbitnije u celoj situaciji, malo je imala problem dok je beba prodisala, ali eto i to se završilo dobro", dodaje Jasmina.

Ova prelepa humana priča ima srećan epilog. I majka i beba sada su dobro, beba je rođena pre vremena, ali iz dana u dan sve bolje napreduje.

Doktоrka Ivana Nikolić je sedam godina provela u Službi hitne pomoći u Domu zdravlja u Vrnjačkoj Banji. Ali pre dva meseca, nakon porodiljskog bolovanja, kada je trebalо da počne ponovo da radi, ugovor joj nije produžen i sada je nezaposlena. Nadležni najavljuju skoro rešenje problema.
 
Top