Pomoc za linux!!! Vazno!

Član
Učlanjen(a)
05.08.2009
Poruka
4
Pokrenuo sam ubuntu linux na svom windows 7, i instalirao ga i sve je ok. Kad treba da dize sistem, sve uredno odaberem koji hocu, ubuntu ili windows. E sad, problem se javlja kad odaberem ubuntu, jer uspesno mi trazi sifru i ime, ali je ekran suvise mracan, moram dobro da napregnem oci da bih uopste video polje za upisivanje sifre. A kad unesem sifru, on prihvati, cuje se onaj zvuk i sve je normalno, osim tog osvetljenja... Ne znam u cemu je problem, ako neko ima ideju, neka postavi, svaki predlog je dobrodosao! Hvala unapred

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
ne znam zasto ti se to desava, nisam imao takvih problema. probaj podesiti osvjetljenje, mislim da mozes u properties-u (desni klik), mislim da sam tamo vidio opciju za podesavanje. ili vidi u control panelu. nisam odavno ulazio na ubuntu pa sam neke stvari i zaboravio

Član
Učlanjen(a)
12.11.2009
Poruka
1
Probaj da kad uđeš u Ubuntu da pod Sistem-Administration-Hardware Drives vidiš da li će ti možda ponuditi da instaliraš drajvere za grafiku? (internet treba da ti radi...)
Inače, uvek je bolje, ako već hoćeš da koristiš Linux, instalirati ga samostalno, a ne iz Windowsa. Tek tada vidiš kako Linux dobro radi i koje su mu sve mogućnosti....
Na samom sajtu Ubuntua kažu da kada se instalira iz Windowsa performanse su lošije, itd....

Član
Učlanjen(a)
05.08.2009
Poruka
4
ne znam zasto ti se to desava, nisam imao takvih problema. probaj podesiti osvjetljenje, mislim da mozes u properties-u (desni klik), mislim da sam tamo vidio opciju za podesavanje. ili vidi u control panelu. nisam odavno ulazio na ubuntu pa sam neke stvari i zaboravio
Hvala, i ja mislim da je nesto sa osvetljenjem, jer to je slucaj na laptopu, dok se na desktopu vidi odlicno, ali nece da ga instalira... Sad samo treba da izvalim kako da pojacam osvetljenje na laptopu. A potreban mi je linux za programiranje na faksu... Pozz

Natrag