Pomoć - stari beton se kruni i osipa

Učlanjen(a)
13.01.2016
Poruka
239
Parčadi odavno otpadaju sa svih terasa, ne samo moje. Odvaljuje se i fasada, najviše sa terasa. Slikao sam i podneo upozorenje građevinskoj inspekciji opštine, a oni su poslali alpinistu sa čekićem da se spušta na konopcu od terase do terase i obija delove fasade sklone padu. Na tome se pre nekoliko godina sve završilo, a vremenom su se nove površine fasade odlepile i samo se čeka kada će da padnu. Verovatno zaista treba da se desi neko zlo pa da se pristupi rešavanju problema cele zgrade. U zgradi ima preko trideset stanova, tako da i kada bih imao para i sredio moje probleme, opasnost bi bila manja za oko tri procenta.113064
 
Učlanjen(a)
23.05.2019
Poruka
5
istemuj jos pa uzmi daske zasaluj i napuni sa beton ali redji pretoga stavi cemetno mleko
 
Učlanjen(a)
13.01.2016
Poruka
239
Micko434, to rešenje znam i tako bih uradio da je u pitanju samo moja kuća. Ovde se radi o osmospratnici i svaki stan ima takav problem, u manjoj ili većoj meri. Treba da se sanira cela fasada. Ja samo želim da konzerviram zatečeno stanje do jednog lepog dana kada se bude tome pristupilo. Samo želim da mi dalje ne otpadaju parčići betona.
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
27.05.2013
Poruka
1.900
Izgleda da tu nema leka bez skele i ekipe fasadera ! Takvi zgrada puna Srbija !
 
Učlanjen(a)
27.10.2019
Poruka
467
Obavezno obijanje maltera koji otpada. Zatim ili novo malterisanje, ili obrada nekim savremenijim fasadnim meterijalom : stiropor, stirodur, kanema vuna
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.291
Извињавам се на упадици, никаква консултација са мајсторима није препоручљива. Пензионисан сам у струци, знам шта причам. Мајстори су и криви што то тако изгледа. А мајстора више и нема код нас, остале су незналице и преваранти.
Овде мода да се опрезно склони лош бетон који се одваљује, да се нанесе премаз за везу строго по каталошком упутству и да се тзв. репаратур малтером ограда доведе у стабилно стање. Зовите стручњака из СИКЕ, коштаће папрено, али је то једини начин да се ово санира.
Шта ако парче падне и убије некога? Још и на робију да одете!
Zar strucnjaci iz Sike nisu i majstori za te stvari?
 
Top