Pomoc oko slabog PC-a.Hitno!!!

Učlanjen(a)
04.12.2012
Poruka
2
Imam veoma slab i los pc star 5 godina.Ima 512mb RAM-a 1.33Ghz procesora 250GB harddiska i Integrisanu grafiku SiS Mirage Graphics.Imao sam na njega instaliran Micro Xp Pro v0.92 ali sam ga reinstalirao i install Windows Xp koji mi se posle Micro-a nikako ne svidja a i sam komp koci i baguje...Posle reinstalacije nisam mogao da instaliram(ili ne umijem)drajvere za graficku karticu i zvuk.Probao sam pomocu raznih verzija programa za drajvere tipa DriverEasy Pa pokusao da install sam manual pa posle da mi program obavi smart install drivera ali ni to nije poslo za rukom,zatim sam opet reinstall u xp u nadi da ce nesto biti bolje i da ce se driveri instalirati ali nece jednostavno ne umijem da instaliram drivere i pokusavao sam na sve moguce nacine.Skidaju GPU-Z...Takodje sam poslusao savjet da udjem u BIOS pa da promjenim Video Memoriju na 64mb sa 32.Ali ni tad nije uspjelo mozda je potrebno jos neko podesavanje u BIOS-u da bi moglo da se instalira drajver za graficku,jer slika na kompu nista ne valja bez drajvera a o igricama ispod 2005 koje sam u mogucnosti da samo njih igram da ni ne govorim.E sad moje pitanje glasi:
1.Sta treba da promijenim u komp-u ili BIOS-u da bi se drajveri instalirali?Da li treba da skinem nesto sa net-a sem drajvera i programa za drajvere???
2.Zamolio bih sve koji se razumiju u Windows Micro Xp da mi preporuce najbolju verizju jer istih ima vise?
3.I da li treba jos nesto da uradim oko drivera za graficku,integrisanu?I dalje mislim na BIOS,os tj. software neka podesavanja?Unaprijed hvala.Sry za dug post.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
ako ti ne prihvata te drajvere moguce je da ti ne valja OS desava se da instaliras neispravan, komp ti ne moze raditi brzo cak i nakon reintstalacije, slab ti je hardver, sto se tice drajvera posto je graficka integrisana potrazi drajver na sajtu proizvodjaca maticne ploce

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.089
Obrati paznju kakvu gresku ti izbaci kada instaliras drajvere, moguce da ti treba neki netframework za aplikaciju za graficku.
Nisi napisao koji service pack si instalirao. Ako si instalirao cist win xp bez service packova svi noviji drajveri i aplikacije ce ti traziti noviji windows instaler da instaliras:
Kod:
[url]http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8483[/url]

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.089
Skini drajvere sa sajta proizvodjaca maticne ploce(ako ne mozes da nadjes napisi nam model ploce ovde pa ce neko dati link). Kazi kakvu gresku ti izbaci kada instalira drajvere prepisi tekst ovde.

Natrag