Pomoc oko osnovnog problema za racunar.

Učlanjen(a)
05.10.2012
Poruka
1
Igrac sam igre League of Legends.Ja znam da ona trazi 1GB rama,256MB graficke i 1GHz procesora(ili 1,2 al nije bitno)
Ja imam 1.5GB rama,256mb graficke i 1.7GHz procesor,ali u svakoj igri ja imam mali fps.Uvek imam od 4-30,ali u poslednje vreme fps mi ne prelazi preko 20,sta se desilo?I sta bi trebalo da pojacam od komponenti da bi imao fps 30-50 kao moj drug???

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Igrac sam igre League of Legends.Ja znam da ona trazi 1GB rama,256MB graficke i 1GHz procesora(ili 1,2 al nije bitno)
Ja imam 1.5GB rama,256mb graficke i 1.7GHz procesor,ali u svakoj igri ja imam mali fps.Uvek imam od 4-30,ali u poslednje vreme fps mi ne prelazi preko 20,sta se desilo?I sta bi trebalo da pojacam od komponenti da bi imao fps 30-50 kao moj drug???

Prvo i osnovno probaj da apdejujes drajvere za grafiku!A i ako ti je i dalje mali fps za pocetak ugasi nepotrebne procese u racunaru pre pokretanja igre rastereti ga malo!Pa onda razmisljaj o nekim daljim koracima!
Nisi napisao koji OS koristis WinXP ili Win7!Ali predpostavljam da je xp!

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Brate, koji je procesor u pitanju, koja ploca, RAM i koja grafika?
To su osnovne stvari za dalje razumevanje zahteva igre, ti si ispunio minimalne uslove, ne znaci da zbog toga igra treba da leti, zar ne.
Cak i HDD moze uticati na los framerate, jer ako je fragmentovan i ima dosta iskoriscenog page file-a tokom igranja, on ima sporiji odziv i dolazi do usporenja.
Takodje, i post iznad treba poslusati, naravno sve startup aplikacije, koje nisu prioritetne za rad racunara i drive-a u sistemu, treba iskljuciti, jer umanjuju optimizaciju L1 i L2 cache-a, a s tim i pristup RAM-u.
Grafika je pretpostavljam AGP, tako da i ne treba ocekivati neke performanse u igrama, uostalom zavisi i kakve su specifikacije iste.
Sto se tice upgrade-a, ne isplati se, jer to je stariji racunar, za koji se delovi vise ne proizvode, tako da je bolje za 300-400 evra kupiti racunar sa novijim chipsetom, grafikom i procesorom (nebitno da li je Intel ili AMD).

Natrag