Pomoc HITNO!!!

Član
Učlanjen(a)
27.08.2010
Poruka
3
Imam problem sa instaliranjem Windowsa Xp SP3 na notebooku Acer. Intel Atom 1,6 GHz, 1 GB RAM.
Nema CD-ROM nego instaliram sa flasha,prvi put to radim.i napravio sam bootabilnu verziju preko USB_MultiBoot_10.Prvo sto sam morao da uradim da ACHI prebacim u IDE jer ne vidi HDD i krene da se formatira HDD i pocne kopiranje fajlova i to se zavrsi.i rebootuje se komp redovno posle 15sekundi i taman kad treba da se nastavi instalacija ono se ne desava nista.nego se opet pokrene kompjuter.Ne znam sta je problem.Uglavnom na kompu nema sada sistema niti nista.donesen je iz Nemacke.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Probaj da prebacis xp na usb flash sa unetbootin programom. Takodje gledaj da nadjes neku clean xp verziju, ako je menjana moze doci do problema pri prebacivanju. Mada s obzirom da je prilicno slaba konfiguracija i verovattno nece da sluzi za igrice, porazmisli o instalaciji npr ubuntu linuxa, za pustanje muzike i internet ce ti raditi bolje nego xp, ima takodje u sebi i programe instalirane za filmove i muziku, internet lako se instalira. Imas vec tutorijale ovde cini mi se, mada u principu osim odabira diska, podesavanja jezika i regije jedino je jos bitno da stikliras i opciju da se update dok instalira i da ti instalira third party non free kodeke. (Non free znaci da nisu otvorenog koda, ali su besplatni)

Član
Učlanjen(a)
27.08.2010
Poruka
3
Da podesio sam da boota sa USB sticka.Problem je u tome kada sam palio kompjuter pojavljivalo mi se sledece
Windows could not start because the following is missing or corrupt:
<Windows root>\system32\hal.dll
Please re-install a copy of the above file
I tako mi je isto pisalo posle reboota onih 15sekundi.. :/
Da li imas link odakle da skinem takav windows ili neki drugi operativni sistem koji preporucujes ?
I imam 2 particije EISA utilities i naravno C e sada me zanima da li se treba obrisati taj EISA ili ne ?
Sada sam napravio preko unetbootina i kada treba da se bootuje pise samo Default i pokrene se automatic boot koji traje 10s i nista se ne desava i ima opcija tab da se nesto menja.
Sada kada upalim kompjuter pise mi Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.
Could not read from the selected boot disk.Check boot path.
Please check te Windows documentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information.
uglavnom najveci problem mi stvara taj hal.dll izgleda

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Pa najlakse je da odes na Ubuntu stranicu, pa download, besplatan ti je ubuntu. Imas i uputstva, izaberi 12.04 LTS( Long term support-dugotrajna podrska). Ako ti nisu potrebne izbrisi sve, mada mozes sa njih da pronas da restore windows, e sad za postupak konsultuj google :D. Sto se tice xp, ajde sad cu da vidim pa cu da ti pm.

Evo jos jedan nacin za xp:
HTML:
 EEEguides.com: Install Windows XP on the Asus Eee PC
Mada sam ja jedino uspevao sa unetbootin-om ili WIntoFlash ali samo sa clean windowsom xp sp1 nekim matorim, pa sam kasnije morao da instaliram sp2 i sp3. Sa svim drugim verzijama mi je uglavnom izbacivalo da neki fajl fali prilikom kopiranja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.08.2010
Poruka
3
Napravio sam bootabil preko unetbootin i imam samo opciju Default i press tab to edit options i nista vise

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Imas ovde uputstva:
Kod:
http://unetbootin.sourceforge.net/

Kod:
http://www.techknowl.com/install-windows-7-from-usb-pen-drive.html

Poslednja izmena:
Natrag