Pomoc HITNO! (cooler)

Član
Učlanjen(a)
23.10.2010
Poruka
10
E ovako,htjeo sam ocistiti racunar od prasine i izvadio sam procesor (skinuo i kuler)i kad sam ga vratio zaboravio sam ukljuciti kabal od kulera i procesor se brzo zagrioa i svi ventilatori(kuleri)su kad sam upalio racunar pocelo prebrzo raditi i stvaraju veliku buku kada sam otvorio racunar prikopcao cooler upalio sam racunar i pojavilo mi se ovo :

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

I kada pritisnem F1 racunar se startuje normalno alii odma ventilatori (sva tri) ,pocnu nenormalno brzo raditi i veoma su bucni :S
Molim vas ako neko ima bilo kakav prijedlog da ovo popravim jer stvarno ne mogu izdrzat da stalno ovolika buka bude,i da nije bas stalno bucan stane mozda na deset sekundi ili kad nista ne radim na racunaru ali cim otvorim novi prozorcic u Chrome-u na primjer odma krenu brze raditi i stvaraju buku :/
Molim za pomoc /

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
proveri opet da li si lepo prikopčao cooler
ako ne resetuj bios pomocu dzampera na ploci (clear CMOS)

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
nisi trebao da skidas procesor, nemas potrebe za tim, a kuler mozes da ocistis tako sto ga izduvas sa kompresorom, i ono sto ti isto moze praviti problem jeste ako nisi stavio termalnu pastu. uradi ovo sto ti needza kaze, ako ne upali javi nam pa cemo vidjeti sta dalje

Član
Učlanjen(a)
23.10.2010
Poruka
10
nisi trebao da skidas procesor, nemas potrebe za tim, a kuler mozes da ocistis tako sto ga izduvas sa kompresorom, i ono sto ti isto moze praviti problem jeste ako nisi stavio termalnu pastu. uradi ovo sto ti needza kaze, ako ne upali javi nam pa cemo vidjeti sta dalje

Zar je moguce da je do te paste jer je nema ni malo :/

Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

proveri opet da li si lepo prikopčao cooler
ako ne resetuj bios pomocu dzampera na ploci (clear CMOS)

On je prikopcan cim radi ali njega sistem ne vidi da radi to je problem
Mozes li mi detaljnjije objasniti to resetovanje bios-a
Evo par slika maticne ako moze sta pomoci :

Dodato posle 15 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Evo jos jedna vazna slika :

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
19.10.2009
Poruka
9.187
...po ovoj trećoj slici izgleda da nisi dobro "ušarafao" ventilator.Ako si skidao procesor i hladnjak sa procesora obavezno stavi novu
termalnu pastu.
Zatim idi u bios i pronađi opciju "Q-Fan Cpu Control" i postavi enabled,što znači da će se ventilator vrtjeti ovisno o temperaturi procesora.

Član
Učlanjen(a)
23.10.2010
Poruka
10
...po ovoj trećoj slici izgleda da nisi dobro "ušarafao" ventilator.Ako si skidao procesor i hladnjak sa procesora obavezno stavi novu
termalnu pastu.
Zatim idi u bios i pronađi opciju "Q-Fan Cpu Control" i postavi enabled,što znači da će se ventilator vrtjeti ovisno o temperaturi procesora.
Problem je sto ne mogu uci u bos sta god pritisnem mgu samo uci u neki setup i u one safe mode gluposti ne mogu nikako u bios uci a ne znam jel mi treba cd neki da udjem bios znas li ti i ako znas da mi nekako objasnis mozda jos ima neki fazon da se udje??

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
Imaš taster za reset bios-a, ako ti i to ne pomogne onda je neki prekid u kablu. Za reset drzi taj taster nekih desetak sekundi i to je to. u bios verovatno ulaziš na f2 a ne na del ao kod ostalih ploča.

LEGEND
Učlanjen(a)
19.10.2009
Poruka
9.187
Problem je sto ne mogu uci u bos sta god pritisnem mgu samo uci u neki setup i u one safe mode gluposti ne mogu nikako u bios uci a ne znam jel mi treba cd neki da udjem bios znas li ti i ako znas da mi nekako objasnis mozda jos ima neki fazon da se udje??

Prilikom uključenja računala (ili restart) pritisni tipku del (delete) na tastaturi ili jednu od funkcijskih tipki (F2....ovisno o matičnoj),slobodno drži
pritisnuto dok ti se ne otvori BIOS setup.

Član
Učlanjen(a)
23.10.2010
Poruka
10
Ne F10 je Setup a ne Bios setum ne vrijedi sve sam pokusavao i nece da mi udje u bios mozda bas zbog tog sto mi na pocetku pise Pres F1 ..
Ajde zna li jos neko nesto sta bi moglo biti uzrok tome ???

Natrag