Političar: Ne znam šta je premijerka rekla, ali siguran sam da je u

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Slepa odanost

Političar: Ne znam šta je premijerka rekla, ali siguran sam da je u pravu Video

Blic

Australijski političar Bil Šorten postao je hit na internet, nakon što je tokom intervjua za “Skaj njuz” pokazao slepu odanost premijerki Džuliji Gilard.

239563_bil-sorten-jutjub_f.jpg

Od Šortena se tražilo da prokomentariše premijerkino saopštenje o aferi oko portparola australijskog parlamenta, na šta je on priznao da nije čuo šta je Gilardova rekla, ali da se u svakom slučaju od srca slaže sa njom.

Portparola Pitera Slipera tužila je bivša koleginica za seksualno uznemiravanje, a optužen je i za zloupotrebu fondova. On je porekao ove optužbe, ali i privremeno napustio funkciju. Gilardova je tada pozdravila ovaj njegov potez.

“Prikladno je što je gospodin Sliper odstupio sa funkcije portparola dok je u toku istraga oko navodne kriminalne aktivnosti”, navela je premijerka u saopštenju.

Urednik političke rubrike australijskog “Skaja” Dejvid Spirs upitao je Šortena da li misli da bi portparol vlade trebalo da se vrati na svoju funkciju dok je u toku istraga.

- Ne znam šta je rekla (Džulija Gilard), ali samo da kažem da podržavam to što je rekla – odgovorio je Šorten.

- Samo malo – uzvratio je Spirs – Sačekajte… Kažete da ne znate šta je ona rekla? –

Šorten je klimnuo glavom i ponovio: “Ali podržavam ono što je moja premijerka rekla”.

- Pa, koji je vaš stav?

- Moj stav je onaj koji je premijerkin – odgovorio je Šorten. – Podržavam ono što je naša premijerka rekla. –

- Ali vi ne znate šta je to – uporan je bio Spirs.

- Siguran sam da je ona u pravu – zaključio je na kraju Šorten.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag