Šta je novo?

Policajac povređen tokom potere

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Policajac povređen tokom potere
Ljubljana -- Jedan slovenački policajac teže je povređen u saobraćajnoj nesreći kojoj je prethodila spektakularna potera policije za austrijskim vozačem kod Bleda.

Kako je saopštila kranjska policija, nesreća se dogodila jutros oko jedan sat, kada je austrijski vozač za volanom BMW-a, pokušavajući da pobegne slovenačkim policajcima i da se naglo uključi na autoput, udario u policijsku "škodu oktaviju" i potpuno je uništio.

U sudaru su teže povređeni jedan policajac i austrijski vozač. Tom prilikom su smrtno stradala dva policijska psa, koja su se nalazila u "škodi" - jedan nemački i jedan belgijski ovčar.

Sudar je bio toliko jak da je policijska "škoda" letela 50 metara, a policajci i psi su u njoj ostali zarobljeni, tako da su ih tek naknadno izvukli vatrogasci, navodi slovenačka agencija STA.

Sve je počelo tako što se vozač nedaleko od Bleda nije zaustavio na zahtev saobraćajne policije dok je obavljala rutinsku kontrolu, već je velikom brzinom nastavio da vozi prema Austriji.

Zbog toga su alarmirane druge saobraćajne patrole, a za vozačem je organizovana potera.

Nije poznato zašto je vozač, identifikovan kao Johanes Krotmajer, bežao, jer u njegovom vozilu policija nije otkrila ni drogu ni oružje, objavili su slovenački mediji.Izvor:
B92.net
 
Top