podizanje windowsa xp

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
2
prilikom podizanja windowsa ma kraju kada sam sve zavrsio i palim komp pojavljuje mi se ovakva slika sa odbrojavanjem.

28a9u.jpg

molim vas gde ja to gresim jer znam da se sistem sasvim drugacije startuje.

Postovanje i hvala.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
prethodni windows nisi obrisao, ti si vjerovatno sistem instalirao preko sistema, umjesto da boot-as preko biosa, tu si pogrijesio, kad instaliras operativni sistema, restartujes komp, podesis u biosu first boot device i onda butas operativni sistem i instaliras ga

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Ovako, idi na Start, odaberi Run i kucaj msconfig.
Otvoriće ti se nov box, idi na tab BOOT, odaberi prvi XP po redu i klikni na Set As Default, uostalom videćeš pored naziva da piše Default, zatim pritisni Apply i OK, restartuj komp i neće se više pojaviti izbornik za dual boot.
Sledeći put kada podižeš sistem, uradi format C particije, pre instalacije, to radiš sa instalacionog diska, dakle kada odabereš Set up Windows XP Press ENTER, sledeće je prihvatanje ugovora Press F8, posle toga ti se pojavljuju particije sa izborom popravke (repair) i čiste instalacije wina (To Continue Installing a fresh copy XP press ESC), pritisni ESC taster i dalje ide prikaz tvoje sistemske postojeće particije, ti ideš opet ENTER.
Sledeće i najbitnije je da ne odabereš ono što je on postavio, već da odabereš opciju Format the partition using the NTFS file system.
Sačekaš da odradi format do kraja, posle ide kopiranje sa diska i stalo znaš.
To je sva mudrolija, ništa teško, uđi sad u my comp na c i obriši folder windows.old, restartuj komp ponovo.
Ako si hteo dual boot na 2 particije(to je pravilno), javi se na pp da ti objasnim pojedinosti oko MBR sektora i upisa dva boot-a u jedan loader.

Natrag