Šta je novo?

Počinje VIP Survivor

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.177
22 oktobar 2010

Počinje VIP Survivor


Prvi „Survivor” sa VIP ličnostima počinje večeras na Televiziji „Prva”. Teška borba, nepodnošljivi uslovi, igra živaca, neprijatni insekti, životinje, vremenske nepogode, zemljotresi, glad, nervoza, velike ljubavi i potresne svađe obeležili su treću sezonu serijala koji je sniman tokom avgusta na divljim ostrvima Filipina.Na mesec dana surovog života i mogućnosti osvajanja vredne nagrade od 50.000 evra zvezde su se odlučile zarad ispitivanja sopstvenih granica, avanture, popularnosti, znatiželje, borbenosti, istrajnosti, novca, moći i dokazivanja. Učesnici koji su iz Srbije krenuli 31. jula, u trenutku kada su kročili na ostrvo, shvatili su da za njih milosti neće biti. Iako su prilikom dolaska na Filipine očekivali donekle udobno putovanje nekim prevoznim sredstvom - to nisu dobili, već su do cilja morali da pešače. Put ih je vodio kroz pirinčana polja, blato i bare velike kao jezero, pa su morali da koriste skele i izvode vratolomije koje su im u prvi mah veoma teško pale. Iako su na početku delovali vrlo poletno i puni energije, pred kraj „šetnje” mnogima je „Survivor” preseo.

A tek kad su došli na prvo odredište čekalo ih je neprijatno iznenađenje. Dobrodošlicu im je poželeo voditelj Andrija Milošević koji im je saopštio vest koja je do očaja dovela posebno ženski deo ekipe. Ne zna se ko je bio tužniji: Bojana Barović ili Goca Tržan. Nije bilo svejedno ni mami i ćerki, Vesni Zmijanac i njenoj Nikoliji. Sve su bile na ivici suza. Šta je to na početku toliko pogodilo nežniji deo „Survivora” moraćemo da otkrijemo večeras u prvoj epizodi na „Prvoj”, dok ćemo narednih meseci ispratiti čitav robinzonski živog naših zvezda.

Da im nije bilo lako, dovoljno je pomenuti da su tokom boravka na Filipinima lekarske ekipe imale više od 60 intervencija. Imajući u vidu da brojne opasnosti vrebaju ne samo takmičare već i same organizatore, u projekat je bilo uključeno i mnogo medicinskog osoblja. Ekipu su pratili srpski lekari, kao i stručni tim psihologa. Vojne i policijske snage su bile na raspolaganju sve vreme. Borba je zaista bila žestoka i opasna, ali su se svi, kako tvrde, vratili kao pobednici jer su uspeli da pobede sebe, takve uslove, ojačaju i promene pogled na svet.


Šou u brojkama

- 16 takmičara
- 30 dana borbe
- 60 lekarskih intervencija
- 38 kamera
- 800 ljudi angažovano na snimanju
- 50.000 evra nagrade
- jedan žestoki zemljotres koji su preživeli
- jedna ljubavna priča između Nikole Rokvića i Bojane Barović
- jedan pobednik koji će biti poznat na kraju emitovanja


Goca Tržan
- rođena 8. jula 1974. u Beogradu
- karijera: početak u grupi „Tap 011”, od 1999. u solo vodama
- porodica: suprug Ivan i trogodišnja ćerkica Lena
- motiv: žudnja za ekstremnim doživljajima

Vesna Zmijanac
- rođena 4. januara 1957. u Podgorici
- karijera: pevačica narodne muzike
- porodica: ćerka Nikolija, neudata
- motiv: iskustvo koje joj je nedostajalo

Nikolija Jovanović
- rođena 19. oktobar 1989. u Zagrebu
- karijera: student u Atini, model i igračica u klubovima
- porodica: neudata, ćerka Vesne Zmijanac
- motiv: avanturizam i popularnost

Nikola Rokvić
- rođen 29. juna 1985. u Beogradu
- karijera: sa četiri godine počeo da peva, dva albuma
- porodica: sin Marinka Rokvića, u vezi
- motiv: dobro zezanje i druženje

Edin Škorić
- rođen 1. decembra 1975. u Bihaću
- karijera: nekadašnji odbojkaš
- porodica: bivša supruga Ivana Škorić sa kojom ima ćerku i sina
- motiv: znatiželja, avanturizam i igra

Jelena Mrkić
- rođena 19. aprila 1983. u Zadru
- karijera: pevačica i odbojkaški sudija
- porodica: neudata, sestra od tetke Nataše Bekvalac
- motiv: izazov i pobeda

Bojana Barović
- rođena 22. juna 1983. u Novom Sadu
- karijera: manekenka, oprobala se kao glumica i pevačica
- ljubavni život: u vezi sa Nikolom Rokvićem
- motiv: pobeda

Nenad Knežević Knez
- rođen 5. decembra 1967. na Cetinju
- karijera: pevač, producent
- porodica: supruga Nina i ćerke Andrea i Ksenija
- motiv: izazov

Toni Zen
- rođen 21. jula 1983. u Skoplju
- karijera: poznati makedonski reper, tri albuma
- ljubavni život: u vezi
- motiv: novac i beg od moderne tehnologije

Milan Rus
- rođen 8. jula 1977. u Novom Sadu
- karijera: baletan od 14. godine
- ljubavni život: neoženjen
- motiv: slava i novac

Marko Bulat
- rođen 21. aprila 1973. u Smederevu
- karijera: u kafani peva punih 18 godina
- porodica: supruga Marijana
- motiv: da pobedi sebe, testira se i utvrdi samopouzdanje

Aleksandra Perović
- rođena 4. aprila 1978. u Beogradu
- karijera: manekenka, pevačica, bila asistent na Fakultetu „Alfa”
- ljubavni život: neudata
- motiv: borba i istrajnost

Biljana Cincarević
- rođena 1. jula 1975. u Beogradu
- karijera: slikarka, politički aktivna u LDP-u
- porodica: razvedena, ima ćerku Srnu
- motiv: ispitivanje granica hrabrosti

Katarina Vučetić
- rođena 10. aprila 1983. u Kruševcu
- karijera: manekenka, dizajner kožnih tašni
- ljubavni život: trenutno je sama
- motiv: izazov i želja da se predstavi na pravi način

Miloš Vlalukin
- rođen 19. aprila 1980. u Beogradu
- karijera: filmovi „Who the fuck is Miloš Brank*ović?” i „Sutra ujutru”
- ljubavni život: neoženjen
- motiv: želja da pokaže glumačke talente

Andrej Maričić
- rođen 11. aprila 1980. u Rumi
- karijera: voditeljsku karijeru počeo na Televiziji „Košava”
- ljubavni život: četiri godine je u vezi
- motiv: želja da pokaže da vredi


Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.069
Nova sezona, veća iskušenja!Survivor je već pomerio granice srpskog rijeliti šou programa, ali novim projektom, u trećoj sezoni, napravljen je još veći iskorak. Po prvi put, na divlja i opasna filipinska ostrva smeštena u trusnoj zoni, otisnule su se poznate ličnosti iz Srbije i regiona. Daleko od sveta šou bizinisa, 16 zvezda proći će kroz pakao kakav nisu mogli da zamisle.


slika1.jpgBorba sa hirovitom prirodom, za hranu i krov nad glavom, neslaganja i svađe sa drugim takmičarima, kao i lične drame, svakodnevno će zagorčavati život popularnim facama. Njihova izdržljivost, smelost, snalažljivost i volja biće na testu. Prenemaganje i razmaženost se na Filipinima neće tolerisati jer povlastica nema čak ni ni za lica sa naslovnica. Dnevne borbe između takmičara za male nagrade mogu im doneti samo "nekoliko sati boljeg života", sve ostalo biće životarenje . Pred zvezdama je mnogo izazova, teških trenutaka, uspona i padova, a cilj svakog od njih je isti: preživi, pobedi i osvoji 50.000 evra. Do sada smo popularna lica navikli da viđamo u punom sjaju na naslovnim stranama, modnim revijama, gradskim dešavanjima, a sada će se predstaviti na nov način, bez šminke i cenzure, u borbi za opstanak.
Kako će se poznati snaći u ulozi Robinzona? Koliko će vremena proći dok ne ispliva njihov pravi karakter? Ko će razočarati, a ko pak prijatno iznenaditi? Ko će biti najbolji "igrač", a ko će pokazati da ima "čeličnu volju"? Ko će prvi zakukati ? Da li će neko odustati? I naravno, ko će postati pobednik ovogodišnjeg serijala? Saznaćete od jeseni.


slika2.jpgDa podsetimo:


Pravila igre: Daleko od civililzacije, 8 žena i 8 muškaraca boriće se da prežive. Samo jedan postaće pobednik i odneće vrednu nagradu. Na samom početku serijala, takmičari će biti podeljeni u dva plemena koja će svakodnevno odmeravati snage boreći se za dominaciju. Igre za nagradu olakšavaće im život u izolaciji, a igre za imunitet spasavati od odlaska na Plemenski savet i gubljenja jednog člana plemena. Vremenom plemena će se stopiti u jedno i tada će takmičenje prerasti u pojedinačno nadmetanje.
Egzistencija: U potpunoj izolaciji, opremljeni samo minimalnim sredstvima za preživljavanje, takmičari će biti prinuđeni da se snalaze. Sklonište, koje će ih štititi od kiše, vetra, životinja i predstavljati mesto za počinak, gradiće od materijala koji pronađu u neposrednom okruženju. Šta će biti na dnevnom meniju zavisiće isključivo od njihove sposobnosti da u prirodi prepoznaju plodove koji su jestivi, umešnosti da dođu do plena bez odgovarajućeg pribora i veštine da ga pripreme. Ukoliko ne nauče da pale vatru kao naši preci, ili je ne osvoje u borbama, njihova ishrana biće siromašna i nedovoljna. Na bube, insekte i stvorenja koja gamižu, a često i ujedaju, moraće da se naviknu. Mnoge navike stečene u civilizaciji moraće da budu, bar na neko vreme, zaboravljene.

slika3.jpg

Lokacija: Republika Filipini je ostrvska država u Jugoistočnoj Aziji. Filipine sačinjava 7 107 ostrva, od kojih je oko 2 000 nastanjeno, a čak 2 500 nema ni ime. Na nastanjenim ostrvima živi čak 70 miliona ljudi. Zaljubljenici u prirodu mogu sresti neke primerke od hiljadu različitih vrsta ptica i životinja - patuljastog bizona, krokodile i komodskog varana, najvećeg guštera na svetu. Na jednom delu teritorije nalazi se "zeleni pakao", misteriozna prašuma koja do kraja nije istražena. Najvreliji mesec je maj, a kišna sezona je u periodu jun-oktobar. Istorija Filipina: Ova ostrvska država je dobila ime po španskom kralju Filipu II. Godine 1521. Magelan je pronašao ostrva i zauzeo ih za Španiju. Poginuo je upravo tamo, u sukobu s lokalnim plemenima čiji je pokušaj da oteraju pridošlice propao, te je arhipelag postao španska kolonija. U 19. veku zauzeli su ga Amerikanci, pa Japanci, a potpunu nezavisnost Filipini su stekli tek 1946. godine. Iako na Filipinima vlada demokratija, od 1965. do 1986. njima je autoritarno vladao Ferdinand Markos, što je kasnije pokušao da praktikuje Džozef Estrada, ali je svrgnut. Zbog ovakve istorije filipinska kultura je mešavina tradicije i stranih uticaja, pa danas samo izolovana plemena održavaju svoju istinsku kulturu. O tome govori i činjenica da je 90% Filipinaca hrišćanske veroispovesti, što ih čini jedinom hrišćanskom zemljom u Aziji.

slika4.jpg

Vulkani: Od oko 300 vulkana, koliko ih ima u ovom predelu Zemlje, 22 su aktivna dok ih je 27 okarakterisano kao "potencijalno aktivni". Uprkos opasnosti koju aktivni vulkani predstavljaju, filipinska vlada planira načine na koje bi ove smrtonosne grotlove pretvorili u zanimljivu i uzbudljivu atrakciju. Zanimljivosti: Prema verovanju, na prelasku iz stare u novu godinu, kada otkuca ponoć, na stolu treba imati mnogo hrane, što ce osigurati blagostanje, a za napredak i sreću treba poslužiti i sedam različitih vrsta okruglog voća. Ako deca žele da porastu, u ponoć treba da skoče deset puta. Na Filipinima živi najmanji majmun na svetu, raste najmanja banana na svetu I živi najveći gušter na svetu. Šestog februara 1933. godine u Manili na Filipinima registrovan je najveći morski talas ikada. Bio je visok 35 metara i nije poticao ni od cunamija niti izazvan plimom. Njega su stvorili snažni vetrovi pacifičkog harikena.Izvor: Prvatv
 
Top