Šta je novo?

Počinje izgradnja ’Kuće fudbala’

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Počinje izgradnja ’Kuće fudbala’
26. avgust 2009.


18474731194a9533c33dfba504820227_big.jpg


Ministarstvo omladine i sporta i Fudbalski savez Srbije potpisali su ugovor o izgradnji ’Kuće fudbala’ u Staroj Pazovi.


Ugovor su potpisali ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik FSS Tomislav Karadžić. Za dvadesetak dana, na lokaciji u okolini Stare Pazove, počinju radovi i biće položen kamen temeljac za investiciju,koja će u prvoj fazi gradnje koštati oko 1,8 miliona evra, dok su troškovi celog projekta procenjeni na oko deset miliona evra.


Potpisivanju ugovora pristustvovali su državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović, predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović, pomoćnik ministra sporta Zagorka Petrović-Zlatanović, kao i vodeći ljudi iz fudbalske organizacije.

"Ministarstvo omladine i sporta ima izvanrednu saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije, jer smo u njemu prepoznali partnera koji mnogo ulaže u organizaciju i razvoj našeg sporta. Do sada smo imali već nekoliko uspešnih zajedničkih poslova, kao što su bili izgradnja malih terena u lokalnim zajednicama i sprečavanju nasilja u sportu, ali je ovo obostrano najveći i najznačajniji zalogaj", rekla je ministarka Samardžić-Marković.


17166091734a9533c35c0d2236504663_big.jpg


"Cilj Ministarstva bio je da oni koji prave dobre rezultate, kao što su fudbaleri i Fudbalski savez, imaju svoj dom. Pohvaljujem Fudbalski savez za krupne korake koje čini, za preduslove koje je obezbedio u projektu izgradnje Kuće fudbala, za ugled koji ima u UEFA i FIFA. Takođe želim da pohvalim i opštinu Stara Pazova za vizionarski izbor lokacije za igradnju Kuće fudbala, jer će ovaj projekat imati značaj za čitavu naciju", dodala je ona.

Predsednik FSS obećao je da će prva faza izgradnje srpske ’kuće fudbala’ biti završena već u novembru mesecu,a da će svi radovi biti okončani do kraja sledeće godine.

"Zahvaljujem na pohvalama i doživljavam ih kao odgovornost da idemo u nove pobede i nastavimo sa dobrim rezultatima na svim nivoima fudbalske organizacije. Građevinske mašine već su na licu mesta, na lokaciji u Staroj Pazovi. Očekujem da 14, 16. ili 17. septembra da i zvanično otvorimo radove, uz prisutvo gostiju iz UEFA i FIFA. Do kraja novembra biće gotovo šest terena, ograda oko kompleksa, rasveta i time bi bila završena prva faza izgradnje jednog od najlepših sportskih objekata u Evropi. Potom će, u drugoj fazi, biti gražen objekat, a otvaranje očekujemo, ako sve bude prema planovima, krajem 2010. godine", rekao je Karadžić.
 
Top