Šta je novo?

Počelo suđenje Šariću za krijumčarenje kokaina iz Brazila

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Počelo suđenje Šariću za krijumčarenje kokaina iz Brazila


Izvor:
Blic.rsOdbeglom Darku Šariću danas je pred Specijalnim sudom pripremnim ročištem bez prisustva javnosti počelo suđenje po četvrtoj optužnici koja ga sa još četvoro saradnika tereti zbog krijumčarenja 990 kilograma kokaina nabavljenog u Brazilu.


183467_1017-jahta-maui-foto-alo_kf.jpgSumnja se da je ta droga deo od 2.174 tone kokaina zaplenjenog na brodu "Maui" u Urugvaju 15. oktobra 2009. u akciji "Balkanski ratnik", posle čega su usledile akcije hapšenja i krivični postupci protiv Šarića i njegovih saradnika u Srbiji, Italiji, Sloveniji, Brazilu i Urugvaju.

Šariću se sudi u odsustvu pošto je od sredine oktobra 2009. u bekstvu, kao i Bojanu Stanojkoviću koji je takođe nedostupan pravosudnim organima Srbije.


Ovom optužnicom iz oktobra 2011. godine, pored njih dvojice, obuhvaćeni su i Boban Stojiljković i Aleksandra Mišić iz Vranja, kao i Marko Dabović iz Beograda, koji su uhapšeni prošlog aprila i danas su se pojavili pred sudom.


Stojiljković i Dabović su u septembru 2009. godine otputovali preko Atine i Rima u Brazil, ne bi li prokrijumčarili kokain.


Dabović je tom prilikom koristio britansku putnu ispravu na ime Peter Arnold, na kojoj se nalazila njegova fotografija, dok je Stojiljković koristio putnu ispravu Slovačke na svoje ime, s obzirom na to da je i njihov državljanin.


Stojiljković je u Slovačkoj posedovao stan koji su kao svoje prebivaliste prijavili Darko Šarić i Bojan Stanojković.


Protiv Šarića su u toku još četiri krivična postupka, a ukupno je podignuto pet optužnica, što zbog krijumčarenja kokaina što zbog pranja tako stečenog novca kroz privatizaciju u Srbiji.


Na pripremnom ročištu "iza zatvorenih vrata" tužilaštvo i odbrana pred sudom predlažu dokaze za koje žele da budu izvedeni, a tokom suđenja se izvode samo oni koji su sporni za obe strane.
 
Top