Šta je novo?

Pljačkašima nakita 15 godina

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
Pljačkašima nakita 15 godina

Osuđeno troje okrivljenih za najveću krađu dragog kamenja u istoriji Japana.Beograd - Troje okrivljenih za najveću pljačku dragog kamenja u istoriji Japana, vrednog 1,8 milijardi dinara, osuđeni su u Specijalnom sudu na ukupno 15 godina i 10 meseci zatvora!

Zbog krivičnog dela razbojništvo i falsifikovanje službenih isprava, Aleksandar Radulović je u ponovljenom postupku osuđen na jedinstvenu kaznu od šest godina i devet meseci zatvora, a Đorđe Rašović na šest godina i tri meseca.
Snežana Panajotović osuđena je na dve godine i 10 meseci zatvora zbog pomaganja u razbojništvu i falsifikovanja službenih isprava.

Sud je doneo rešenje po kome su okrivljeni, koje su mediji povezivali sa kriminalnom grupom “Pink Panter”, dužni da vrate ukradeni nakit - dijamantsku ogrlicu, sedam dijamantskih prstenova i dva para dijamantskih minđuša.
Ukoliko ne budu vratili nakit, sud ih je obavezao da, u dinarskoj protivvrednosti, solidarno nadoknade tri milijarde i 491 milion jena, kolika je vrednost ukradenog nakita.

Sudija Milena Rašić istakla je da sud nije utvrdio da su Radulović, Rašović i Panajotović bili članovi organizovane kriminalne grupe, kako se tvrdilo u optužnici.

Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da su okrivljeni 5. marta 2004. godine u Tokiju, uz upotrebu sile, iz zlatare odneli dijamantsku ogrlicu, sedam dijamantskih prstenova i dva para dijamantskih minđuša u vrednosti od 1,8 milijardi dinara.

Presuda je zasnovana na delimičnom priznanju okrivljenog Radulovića, koji je detaljno objasnio na koji način je zlatara opljačkana.

To priznanje, kako je navela sudija, u saglasnosti je sa drugim dokazima koji su izvedeni tokom suđenja, među kojima su rezultati analize DNK, video-snimak i iskaz oštećenog prodavca, koga je Radulović tokom pljačke poprskao sprejom po licu, udario više puta po glavi, a potom zatvorio u toalet.


Izvor: Kurir
 
Top