Šta je novo?

Pljačkaši mučili staricu do smrti

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
starica-ver.jpg


Radmila Ranković (83) iz Beograda preminula je preksinoć nakon što su joj dvojica nepoznatih razbojnika upala u stan na Bulevaru Zorana Đinđića 92 u Novom Beogradu, vezali joj ruke i noge, u usta stavili krpu preko koje su zalepili selotejp, a potom je opljačkali.

Njeno beživotno telo pronašao je juče oko 13.20 sati unuk koji je došao da je poseti. On je odmah pozvao policiju, kao i ekipu Hitne pomoći, koja je konstatovala smrt. Kako nezvanično saznajemo, lekari su primetili da joj je iščašeno rame, pa se ne isključuje mogućnost da su razbojnici Rankovićevu prvo mučili kako bi im otkrila gde drži novac. Pretpostavlja se da je starica umrla od posledica gušenja, ali će vreme i uzrok smrti, kao i stepen povreda biti poznati nakon obdukcije na Institutu za sudsku medicinu.
Policija je u stanu Radmile Ranković na drugom spratu zgrade na Bulevaru Zorana Đinđića zatekla jeziv prizor.
- Ležala je na krevetu u spavaćoj sobi. Na sebi je imala samo spavaćicu. Ruke i noge su joj čvrsto bile vezane selotejpom, a u ustima je imala krpu preko koje su razbojnici takođe zalepili selotejp. Stvari po stanu bile su ispreturane, što ukazuje na to da je motiv zločina pljačka - kaže izvor „Blica“ iz beogradske policije.
Kako saznajemo, razbojnici su do stana Radmile Ranković došli preksinoć preko nadstrešnice zgrade jer na ulaznim vratima nije bilo tragova obijanja. U stan su se ušunjali kroz jedan od prozora, a pretpostavlja se da su sa sobom nosili merdevine kako bi se lakše popeli na nadstrešnicu visoku nekoliko metara. Inspektori policije obavili su juče razgovor sa stanarima zgrade, ali kako saznajemo, niko od njih nije primetio bilo šta sumnjivo. Prema nezvaničnim informacijama, policija ne isključuje mogućnost da je pljačka bila tipovana, odnosno da su razbojnici imali informaciju da je Rankovićeva u stanu čuvala veću količinu novca.
Stanari zgrade šokirani su jezivim zločinom koji se dogodio u njihovom ulazu. U neverici su posmatrali uviđaj policije, a Radmilu su opisali kao finu i ljubaznu ženu koja je sa svima bila u dobrim odnosima.
- Pre skoro dve godine umro joj je suprug i od tada je živela sama. Često su dolazili unuci da je obilaze i provere da li je dobro, pošto je bila narušenog zdravlja. Godinama je u penziji, živela je skromno i ne mogu da shvatim otkud nekome ideja da je imala mnogo para - priča jedan od komšija.
On kaže da je staricu poslednji put video pre nekoliko dana.
- Popričali smo kratko, kao i svaki put kada se sretnemo. Ubice su najverovatnije došle po mraku i naruku im je išla kiša, pa ih verovatno zato niko nije uočio - priča komšija.

Autor: P. Z. Veličković
 
Top