Šta je novo?

Pljačkaši banke ranili policajca i prolaznika

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Razbojništvo na Voždovcu
Pljačkaši banke ranili policajca i prolaznikaIzvor: Blic Aleksandra Ž. Adžić | 19. 11. 2010. - 10:13h
cat_icn_more.png
11:07hDvojica naoružanih i maskiranih razbojnika opljačkali su jutros filijalu Banke Inteza na Voždovcu. Prilikom bekstva pucali su na patrolu policije i prema nezvaničnim informacijama, ranili policajca, a u razmeni vatre ranjen je i jedan pljačkaš. Metak je, prema nezvanićnim informacijama, okrznuo i jednog prolaznika.
Pljačka se desila oko 9.20 sati jutros u Ulici Braće Jerkovića 123. Napadači su istračali iz ekspoziture, a o razbojništvu je obaveštena policija, pa je patrola koja je bila u blizini krenula za njima.


Razbojnici su, međutim, pucali u pravcu patrole i u Ulici Radovana Simića Cige ranili jednog policajca, a jedan metak je navodno okrznuo i prolaznika.

Kako "Blic" saznaje, ubrzo je stiglo pojačanje i jedan pljačkaš je uhapšen, a u Urgentni centar su prevezena sva trojica povređenih.

Kako saznajemo, pljačkaši su starosti 23 i 24 godine i žive na Voždovcu.
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Lopov koji je ranio policajca pucao i prolaznici u glavu pre deset godinaIzvor: Blic A. Ž. Adžić - M. Tašković | 20. 11. 2010. - 00:02h

Beograd - U pucnjavi posle pljačke ekspoziture banke “Inteza” na Voždovcu juče u 9.30 razbojnici su u Ulici Radovana Simića Cige kod broja 19 ranili policajca Dejana Zastavnikovića (24) i prolaznika Slobodana V. (36). Policajci su uzvratili vatru i ranili razbojnika Ivana Denića (33) dok je njegov saučesnik Ivan Kostić (23) uhapšen.
92130_pljacka-banke-foto-goran-srdanov-4_ig.jpg

92133_pljacka-banke-foto-goran-srdanov-14_ig.jpg

92132_pljacka-banke-foto-goran-srdanov-12_ig.jpg

92131_pljacka-banke-foto-goran-srdanov-5_ig.jpg

92129_pljacka-banke-foto-goran-srdanov-2_ig.jpg

Sva trojica povređenih su prebačeni u Urgentni centar, a u najkritičnijem stanju bio je pljačkaš, koji je prebačen na Odeljenje reanimacije. Razbojnik je, kako saznaje “Blic”, pre deset godina ranio u glavu prolaznicu, a pucao je i u policajce koji su ga hapsili. Kako „Blic“ saznaje, dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika ušla su u 9.20 sati u filijalu banke “Inteza” u Ulici braće Jerković 123, zapretili su oružjem i ukrali 24.000 evra i oko milion dinara. Novac su stavili u crni džak i istrčali iz filijale.

- Video sam maskirane pljačkaše, a jedan je imao dva pištolja. Sa vrećom u rukama odšetali su do ćoška zgrade kod broja 135, gde su skinuli kape. Ubrzo sam video automobil koji je išao u njihovom pravcu i začula se pucnjava - priča prodavac u piljari nedaleko od banke.


Prema saznanjima “Blica”, posle pljačke banke razbojnici su ušli u plavi “golf 4” i uputili se ka Zaplenjskoj ulici. Školski policajci Dean Zastavniković i Julijan Vukadinović, sa pripravnikom Dušanom Vukovićem, juče ujutro su bili u patroli u civilu. Zastavniković je policajac u školama “Jovan Jovanović Zmaj” i “Đura Daničić”, a njegov kolega brine o bezbednosti u Srednjoj geološkoj školi i OŠ “Veselin Masleša”. Po odobrenju komandira juče ujutro su bili u civilu da bi lovili dilere koji u okolini škola pokušavali da prodaju drogu. Kada su čuli za pljačku i da razbojnici beže u “golfu”, utrčali su u Zastavnikovićevu “dačiju logan” i krenuli u poteru.

92350_1012-ranjeni-policajaca-foto-m-djurica_f.jpg

Ranjeni policajac Dejan Zastavniković

U Ulici Radovana Simića Cige pljačkaši su iz automobila pucali na policajce u “dačiji”. Jedan metak pogodio je u desno rame, a drugi koji je rikošetirao okrznuo je po gornjoj vilici policajca Zastavnikovića, ali su on i kolege nastavili da jure razbojnike. U razmeni vatre ranjen je i razbojnik Denić, koji je izgubio kontrolu nad volanom “golfa” i automobil udario u banderu. Kostić je pokušao da pobegne, istrčao je iz vozila, ali ga je ubrzo sustigao Vukadinović. U pucnjavi je ranjen i Slobodan V., koji je sedeo u parkiranom „volvou“. Hitac je prošao kroz vozačevo staklo, okrznuo ga po čelu i zabio se u metalni ram suvozačevih vrata. Sva trojica ranjenih su prevezena u Urgentni centar, a Kostić je priveden u policijsku stanicu.

- Policajac je zadobio ustrelnu ranu desnog ramena i gornje vilice i prebačen je na Odeljenje hirurgije. Pljačkaš ima prelom leve nadlaktice, oguljotine i hematom na grudima i bio je na reanimaciji. Prolaznik je zadobio površinsku ranu glave i pušten je kući - kažu u Urgentnom centru.

92355_1002pljackabankefotogsrdanov_f.jpg

Osumnjičeni Ivan Kostić u policijskom automobilu


Ivan Denić i Ivan Kostić hapšeni su zbog droge, napada na policajce i posedovanja oružja. Denić je pre deset godina pijan pucao na ulici i prolaznicu ranio u glavu. Žena je preživela, a Denić je pucao i na policajce koji su ga hapsili, ali ih nije pogodio. Policajcima je rekao: “Da je imao jače oružje, sve bi iz pobio”, a u njegovom stanu nađeni su pištolji i bombe.


Bili smo prisebni
Čuli smo preko sistema za pljačku i krenuli svojim vozilom. Zaustavili smo automobil razbojnika i bili smo prisebni - kratko je rekao Julijan Vukadinović i dodao da je njihovom kolegi Dušanu Vukoviću to bilo vatreno krštenje jer je u četvrtak položio pripravnički.
Ministar Ivica Dačić i rukovodstvo MUP-a juče su posetili povređenog policajca Zastavnikovića.
- Njihovo požrtvovanje je za poštovanje i divljenje - rekao je ministar i podsetio na opasnost policijskog posla i na to da oni koji napadaju policajce prolaze bez adekvatnih kazni. Nadležni u banci „Inteza“ odlučili su da policajce nagrade sa po 100.000 dinara.
 
Top