pitanje za profesionalce

Član
Učlanjen(a)
23.10.2011
Poruka
4
kako podesiti ovaj komp.,a da izvucem najvise iz njega sto moze da da, a da mu ne ,,skodi''.
Ovo mu je konfiguracija:
maticna ploca-MSI MS-7021 (Socket-A)
procesor - AMD SEMPRON 2500,1.8 ghz.(kad mu je clock na 170.mhz.,sad trenutno radi na tom clocku)
grafika - RADEON 9200 PRO Family 128 mb
ram memorija - 1.25 gb
napajanje - 500w
hard disk - 80GB Maxtor Maxtor 6Y080L0 (PATA)
2 DVD rezaca - LG GH22NS50 i ATAPI iHAP122 W
TV kartica - INTEX
Trenutna temperatura; hard disk 38 stepeni,maticna ploca 50 stepeni,procesor 60 stepeni.
Zasto sve ovo radim?
Zato sto sam pre 5 godina restartovo bios,a nisam mu zapamtio trenutna podesavanja pre restartovanja.
Komp.sam kupio 2004.god.do sada radi dobro.menjo sam grafiku ( zato sto je crkla zbog pada napona struje,bila je INVIDIA ge force 5200),menjo sam napajanje(mislio sam da je crklo,ali nije,a ipak sam uzeo od 500w,bilo je od 360w)skino sam cd-rezac asus,a ubacio ova dva dvd rezaca.
Zadnja promena konfiguracije bile je pre godinu dana sa ovim rezacima.
Komp.radi dobro,ali bi zeleo malo bolje( ili je ovo vrh) i kako idu podesavanja(mislim u bios-u)
:???:
.

Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Ako si mislio da ga jos malo klokujes moja preporuka ti je da nista ne diras jer to ti je vec starija masina i sta god da uradis neces postici neko osetno poboljsanje,jedino da skines neke programe za tvikovanje sistema i odrzavanje registara da ti sistem ne bi pravio usporavanje a od klokovanja neces nista dobiti...

Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Imas na primer za odrzavanje registara "Registry mechanic" po meni jedan od najboljih za tu namenu a za sisitem imas na primer:XPLite,PCboost,XP smoker pro itd,ne brini ne treba ti za to tutorijal za te programe sve ti tamo pise sta je koja opcija ili ih pustis da ti oni sami optimizuju sistem i vozi...

Natrag