Pitanje u vezi instalacije windowsa 10, 11?

Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.430
Znam kako se radi reinstalacija win.a kad je kompjuter sa free dos-om ali me zanima kako se radi reinstalacija kod kompjutera sa predinstaliranim windowsima (novi kompjuter sa unaprijed instaliranim windowsima).

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Pa u principu ubaciš flešku sa winom i pokreneš setup.exe i pratiš uputstva. Jedino je problem ako neće tako da ide reinstalacija ili nadogradnja ondak moraš da butuješ sistem sa fleškom i da instaliraš klasično....

Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
1.151
Vratis na fabricka podesavanja.Ima mnogo objasnjenja na YT.Ako ne ide reinstalacija,srusi sistem pa sve instaliraj ponovo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.430
Ne mogu vratiti na fabrička podešavanja jer je to kompjuter sa unaprijed instaliranim windowsima. Da je free DOS bilo bi lako. DDrugo, to nije moj već susjede i ona je instalirala neke aplokacije koje želi zadržati.

Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
1.151
Ne mogu vratiti na fabrička podešavanja jer je to kompjuter sa unaprijed instaliranim windowsima. Da je free DOS bilo bi lako. DDrugo, to nije moj već susjede i ona je instalirala neke aplokacije koje želi zadržati.
A zasto zeli reinstalaciju,ima li virus ili sta?Mozda se moze sve resiti i na drugaciji nacin jer za sve postoji resenje.

Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.430
Ima tonu smeća. Ako pokrenem Privazer ili neki drugi alat trajat će danima. Nikad nije čišćen od smeča, ne znam ima li i koliko virusa itd da ne nabrajam.

Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
1.151
E to je vec nesto drugo i za to ti je resenje recovery system do odredjenog datuma unazad ili cccleaner koji je free verzija i odradi veoma dobro i brzo posao oko ciscenja smeca,brzo ciscenje od par minuta.Takodje,instaliraj bilo koji AV i neka skenira i strpa u karantin viruse.U podesavanjima kod ccleaner-a pogasi nevazne programe koji se podizu sa sistemom i usporavaju komp.
Posle ovoga nece prepoznati komp jer ce raditi kao nov.

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Instaliraj sa Desktopa preko Setup.exe faila. Doci ces do pitanja sta da brise a sta da ostavi instalirano.

Natrag