To sta si ti cuo ili procitao, ja prvi put cujem, gluposti nevidjene i cista izmisljotina.
Ploca je za taj cenovni rang veoma dobra, s tim sto bih ja isao pre na AMD 990 chipset, bolja podrska za OC i CF ili SLI, M5A97 koristi AMD 970 chipset (2xPCI-E x16 i x4 modovi za CF ili SLI) 4+2 DIGI VRM Phase naponska sekcija, 4 za AM3+ i 2 za DDR3 RAM (OC RAM-a).
Imas MSI 970A-G43, koja je jevtinija 10 evra, a nista losija od te ASUS-ove, identicna specifikacija i OC mogucnosti (mozda cak i bolja, jer koristi 5-phase VRM za AM3+ CPU Socket naponsku sekciju), kao i podrska.
E sad, ako si hteo da ganjas CPU, vise nego RAM, onda bolje idi na MSI, a ako si hteo da gadjas i na CPU i na RAM (u smislu OC-a), onda je Asus bolje resenje, bolje klokuje RAM, inace to nije ni bitno toliko, jer svi FX CPU-i imaju podrsku do 1866Mhz memorijski kontroler, tako da ti nece puno znaciti RAM od 2GHz pa na vise, osim u nekim zahtevnim radnjama, uglavnom vezano za programiranje i tezi 3D render ili modeling.
Na tebi je da odlucis, mozda sam ja razvukao tematiku i skrenuo sa teme, ali sam hteo da te uputim na neke pojedinosti i razlike, sa manjim troskovima, a da dobijes istu stvar.
Ako si hteo OC, onda je bolje da ides na zescu plocu i FX-6300, jer je cenovna razlika izmedju FX6100 i 6300 desetak evra, a razlika znatna u pogledu performansi i gaming-u.
Sto se tice OC-a, FX-6300 bi mogao na tim plocama da gazis do 4.2Ghz, iznad toga tesko, treba bolja ploca, mada treba testirati, treba dobro hladjenje i napajanje, posto su Zambezi i Vishera u tom slucaju dobar potrosac kad se OC-uju.