Pitanje o kupovini

Član
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poruka
147
E pozdrav drustvo.
Imam jako slab kompjuter, naspram ove danasnje tehnike... Star je 4-5 godine.
Pa trebam kupiti Ram memoriju, DDR1 je u pitanju...

Trenutno imam 512MB... pa bih hteo dodati jos malo :)

Video sam u mom gradu od:
512MB=1800-2200din.
1GB=3200-3600din.

Hteo bih uzeti od 1GB, ali na nekim forumima citam da nije dobro(ne valja) da se stavlja 512+npr.1024... nego koliko ti je u jednom slotu, toliko i u drugom je preporucljivo, npr. 512+512MB je OK... kao pravi ponekad probleme kad je razlicito, i nije preporucljivo, kazu to za DDR1 memorije, za ostale nisam cuo...

Ili uopste da menjam maticnu pa da stavim ddr2, ali ujedno moram da menjam i processor i graficku, a to sve kosta, a nije mi do bacanja para na kompu, nego ovaj ram uzimam samo da bih koristio neki jaci ANTIVIRUS, a ne zbog igrice i to... sta kazete, odluka? :D
PS.
Da li znate mozda gde ima za jeftinije pare da se uzme ova od 1GB DDR1 ili 512MB ??? Moze i polovna al' da je ispravna! ;)

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Imao sam maticnu plocu sa ddr1 ram,na njoj su bila dve kartice po 256 i dve od 512mb rama.Nisam imao nikakvih problema.I uopste nisu bile od istog proizvodzaca.512mb ram ddr1 se krece oko 12 do 15 eura(polovne).
Jos da dodam da isad imam razlicite kolicine ram sem sto je drugi procesor i ploca i ddr2(jedna od 1gb a druga od 2gb)ukupno 3gb.i nemam problema.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poruka
147
Imao sam maticnu plocu sa ddr1 ram,na njoj su bila dve kartice po 256 i dve od 512mb rama.Nisam imao nikakvih problema.I uopste nisu bile od istog proizvodzaca.512mb ram ddr1 se krece oko 12 do 15 eura(polovne).
Jos da dodam da isad imam razlicite kolicine ram sem sto je drugi procesor i ploca i ddr2(jedna od 1gb a druga od 2gb)ukupno 3gb.i nemam problema.
Znaci slobodno mogu da kupim od 1GB???
Ovde je od 1GB 3200+ din... Jel zna neko gde mogu ovu da kupim za jeftinije pare... ili polovnu neku da je ispravna???
I jel postoje posebne marke koje su kvalitetne, ili su sve iste npr. Kingston, pqi, takems... itd.?

Natrag