Šta je novo?

Pijani vozač usmrtio ženu, pa pokušao da pobegne

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.914
BEOGRAD 05. 09. 2010
PRESS

Pijani vozač usmrtio ženu, pa pokušao da pobegne


Angelina Petrović (73) poginula je juče oko 12.30 kada je na nju automobilom naleteo M. J. (56). Nesreća se dogodila u beogradskom naselju Jajinci, u Bulevaru oslobođenja kod broja 130.

1304.jpg


PLATILA DANAK TUĐE BAHATOSTI...
Telo Angeline Petrović


Od siline udara nesrećna žena je na mestu ostala mrtva. Nakon udesa, vozač se nije zaustavio, počeo je da beži, ali ga je policija sustigla i nakon deset minuta uhapsila.
Nesreća se dogodila nakon što je Angelina Petrović izašla iz autobusa i uputila se kući. Međutim, prema rečima očevidaca, vozač je bez ikakvog razloga prešao u suprotnu traku i udario ženu, koja je poletela i na asfalt pala dvadesetak metara dalje!

Stravičan prizor

- Taman sam došao na posao, kada sam odjednom čuo prasak, kao da je pukla neka bomba - priča radnik mini marketa ispred koga se dogodila saobraćajna nesreća. Mahinalno sam se okrenuo i spazio ženu na tri metra visine, koja je bukvalno proletela pored mene. Nakon dvadesetak metara je pala, odbila se o asfalt i počela da kotrlja. Prizor je bio stravičan, s nogu joj je spala obuća i krenulo je krvarenje, a nama je preostalo samo da pozovemo Hitnu pomoć. Nažalost, iako su brzo stigli, lekari su mogli samo da konstatuju smrt.
U međuvremenu, nakon što je udario ženu, nesavesni vozač je panično pokušavao da vrati vozilo na kolovoz. Uspeo je tek nakon pedesetak metara, ali umesto da stane, dao je gas i počeo da beži.
- Automobil je vrludao levo-desno po putu, mislio sam da će svakog trenutka da se dogodi još jedna nesreća - kaže naš sagovornik. - Prosto ne mogu da verujem da nekog možete da pregazite, a zatim pokušati kukavički da pobegnete.
Međutim, jedan od komšija primetio je nameru vozača da pobegne sa mesta događaja. Seo je u svoj automobil, počeo da prati vozilo kojim je upravljao M. J. i sve vreme bio u kontaktu sa policijom. Obavestio ih je i kada je M. J. parkirao svoj automobil desetak kilometara dalje, u naselju Banjica. Ubrzo je naišla i patrola policije, koja ga je odmah uhapsila.

Prekoračio brzinu

Na mestu tragedije policija je ubrzo započela i uviđaj, blokirana je saobraćajna traka, pa se saobraćaj dugo odvijao usporeno. Osim većeg broja meštana, ubrzo je stigla i ćerka nastradale Angeline, a okupljeni građani tvrde da je vozač prekoračio brzinu i da je očigledno bio pijan!
To nam potvrdio i izvor policije, koji kaže da je pravo čudo da još neko nije stradao.
- Sigurno je vozio brzinom većom od 100 kilometara na sat, verovatno je bio pijan, a da li je i koliko popio, utvrdiće se tek nakon detaljne istrage - kaže naš izvor iz policije.

M. NINKOVIĆ 
Top