Šta je novo?

Pijani vozač ubio dvogodišnje dete!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.909
Pančevo 13. 02. 2010
Press

Pijani vozač ubio dvogodišnje dete!

Dvogodišnji Sava Kovač je poginuo, a njegova majka Danijela (25) teško je povređena kada se u njihov „golf" mrtav pijan zakucao Vasa Negovan (34) iz Dolova. Pijanom vozaču izmereno je 1,98 promila alkohola u krvi! U udesu je povređen i dečakov otac Željko Kovač (31). Nesreća se dogodila u četvrtak u 15.45 na ulazu u Dolovo.

tragedija-1.jpg

Tuga... Rodbina oplakuje malog Savu u porodičnoj kući u Dolovu

Nesrećni Sava preminuo je na putu do bolnice, dok je njegova majka sa teškim povredama glave prebačena u Urgentni centar u Beogradu. Otac Željko je na sopstveni zahtev izašao iz bolnice u Pančevu. Vozaču „pasata" određen je pritvor.

Uzrok teške nesreće je prebrza vožnja. Negovan se „pasatom" kretao iz Pančeva ka Dolovu. Na ulazu u selo iznenada je izgubio kontrolu, prešao u suprotnu traku i u punoj brzini naleteo na „golf" Kovačevih, koji je dolazio iz suprotnog pravca. Udarac je bio toliko snažan da je od „golfa" ostala samo gomila zgužvanog lima!
Ekipa Pressa posetila je juče dom ožalošćene porodice u Dolovu. Komšije, rodbina i prijatelji ulaze da bi izjavili saučešće. Čuju se samo jecaji. Otac Željko sedi za stolom i gleda u umrlicu sina.
- Jasno sam video kako iz krivine izleće auto punom brzinom i pokušava da zaobiđe veliku baru koja je bila na putu. Nije uspeo, i onda je ušao u moju traku. Zakočio sam, ali je on kao metak naleteo na nas! Proklet bio! Ne znam da li je bio strašniji udarac koji je usledio ili kad sam video krvave moga Savu i Danijelu. Ta slika će me pratiti čitav život... - govori Željko, a onda počinje da jeca.
Jovanka Krstić, prijateljica porodice, kaže da su Kovačevi pre manje od dvadeset dana proslavili rođendan malog Save.
- Bilo je mnogo lepo i veselo. I sad se sećam kako se Sava smejao i radovao poklonima. To dete je bilo toliko dobro, stalno nasmejano i mirno, da ne mogu da verujem da ga više nema. Skupili smo se bili zbog lepog i radosnog povoda, a sada čekamo da ga donesu u mrtvačkom sanduku - govori potreseno Jovanka Krstić. Ona se boji za zdravlje Željka Kovača, jer je, kako kaže, i pored toga što se na prvi pogled ponaša pribrano, u teškom psihičkom stanju.

tragedija-2.jpg

Izgubio sina ... Otac Željko (levo)

Miša Vlatković, rođak Kovačevih, kaže da je ova porodica u svemu za primer. Danijela je domaćica, a Željko se izdržavao tako što je pomagao poljoprivrednicima u selu.
- Čitao sam u našim novinama da je od početka primene novog zakona o saobraćaju pančevačka policija uhvatila 37 vozača koji su vozili mortus pijani, i da ih je zadržala u policijskim prostorijama na trežnjenju. Ja bih sve njih, i vozača koji je ubio Savu, kaznio najtežom kaznom, da im nikada više ne padne na pamet da voze pijani - rekao je ovaj rođak

Dugogodišnja robija za pijanog vozača
Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, ističe da bi kazna za pijanog vozača mogla biti i 12 godina zatvora.
- Ukoliko sud vozača oglasi krivim za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, on može biti osuđen na kaznu do 12 godina zatvora. Takođe, njemu se oduzima dozvola na pet godina - kaže Okanović.

M. GLIGORIĆ
 
LEGEND
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poruka
13.210
Svidja mi se ovaj novi zakon o saobraćaju, tako i treba 12 godine robije pa će se i ostali valjda razmisliti da li pijani trebaju da sednu u kola.
 
que te vayas con el viento, como siempre
LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.275
samo što ja ne bih oduzela dozvolu na 5 god nego doživotno
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.285
Sad ne vredi ni robija ni oduzimanje dozvole (iako to jedino preostaje, a kazne i treba da budu velike), jedan život je izgubljen, tragedija je što je to dete tek počelo da živi... Treba promeniti svest ljudi, podići saobraćajnu kulturu, urazumiti ljude da u takvom stanju predstavljaju putujuću opasnost za sve...
 
que te vayas con el viento, como siempre
LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.275
pa baš zbog toga sam za strožije kazne...krajem januara ove god komšija imao saobraćajku, jedan pijani na pravom putu se direktno zakucao u njega, jako loše su prošli i komšija i žena, a tog pijanca su pustili da ode kući kolima, meni više ništa nije jasno :???:
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.177
Po meni ne vredi nista ni ovaj novi zakon,mogu da povecaju kaznu i na 100 god,uvek ce biti takvih,iako kazu da se broj udesa smanjio,nije to dovoljno,resenje je ne sedati u kola,ja licno ne pristajem da me niko vozi,zbog ovakvih stvari nisam ni polozio vozacki,ne volim rizik,zasto da me ubije neka stoka?
 
Član
Učlanjen(a)
11.02.2010
Poruka
2
ja mislim da je 12 godina zatvora ok... ali s obzirom da je to maksimalno... a ovaj se tek prvi putnapio... i prvi put ovako nesto uradio... dobice 6 godina... a onda ce 2012kada dodje novi predsednik da ga pomiluje (to uvek rade) i skine mu na 4-5 a uz dobro vladanje eto njega napolju za 3 !!!!! Ja sam za daleko strozije mere... ali bi prvo u zatvor strpao ove budale sa besnim automobilima....
 
Top