Šta je novo?

Petrovac najposećenije mesto na Crnogorskom primorju

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Petrovac najposećenije mesto na Crnogorskom primorjuIzvor:
Novosti.rs
DA mi nisu došli stari gosti, koji su već tri sezone u mojoj kući, teško da bi bilo neke zarade. Radi se o turistima iz Rusije i još više iz Srbije. Samo me nazovu da rezervišu smaštaj, a ja ih dočekujem kao najbliže. Zadovoljna sam, biće para kao i lane, imaću miran zimski san.

Danica Bojović iz Petrovca nije jedina koja kaže da su je „izvadili“ povratnici. Turisti kojima je kod nje u ovom lepom mestu ranije bilo dobro.

A Petrovac je i ovog leta, ipak sušnijeg od očekivanja,najposećenije mesto na Crnogorskom primorju. Mada i u ovom lepom gradiću, koji je još uvek urbanistički sačuvan, ima i u avgustu pomalo praznih soba, domaćini su zadovoljni - stari gosti ih nisu izneverili. Uz strance, posebno Ruse, kojih je puno, tu su i tradicionalno najbrojniji turisti iz Srbije.

Šta to Petrovac nudi više od ostalih, pitali smo goste koji „hvataju boju“ na gradskoj plaži i plažama Lučice i Buljarica.

- Cene i nisu baš niske, ali odgovaraju onome što se nudi - zabeležili smo reči Predraga Gajina iz Novog Sada, koji je sa suprugom iznajmio apartman u lepoj kući U Petrovcu. - Plaćamo ga 35 evra dnevno, komotno je, u pitanju je nešto veći jednoiposobni stan. Hranu mahom sami spremamo.

I Gajin i drugi s kojima smo razgovarali kažu da je mnogo ležaljki (oni uz dosta muke pronalaze mesto za peškir) na plažama i da su cene visoke. No, plaže su čiste, more takođe, zelenila i tišine ima dosta. Petrovac, naime, ne pati od noćne buke kao susedna Budva ili neka druga mesta, pa ga i to čini privlačnim za porodične ljude.

- Meštani Petrovca su nadaleko poznati po gostoprimstvu, lepom ophođenju prema gostima. To je već tradicija i njen rezultat je - povratak gostiju. Odavno je tako, bilo da su u pitanju stranci ili turisti iz regiona. U ovim teškim finansijskim vremenima gosti to znaju da cene - kaže Zlatko Vukelić, turistički radnik u penziji.

 
Top