Šta je novo?

Petnaestogodišnjak zario mladiću nož u srce

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
Tragičan sukob u centru Kuršumlije

ubistvo-v.jpgKuršumlija - Sukob dve grupe mladića iz Kuršumlije koji se dogodio u noći između petka i subote u centru grada, kobno se završio po dvadesetogodišnjeg Stefana Nešića. Njega je petnaestogodišnji M. D. iz kuršumlijskog naselja Mikuljana nožem ubo u predelu grudi, a od zadobijenih povreda mladić je preminuo na putu za prokupačku bolnicu.

Prema saopštenju policije, mladići su sreli pola sata iza ponoći u prolazu između dve stambene zgrade u Kosovskoj ulici u centru Kuršumlije, a zatim potukli. Njihovom sukobu prethodile su provokacije i uvrede koje su međusobno razmenili tokom večeri u jednom od kafića. Kako kažu njihovi poznanici, netrpeljivost između momaka iz Mikuljane i centra grada tinjala je par meseci.
Prema navodima istražnih organa, maloletni M. D. je bio društvu nešto starijeg B. S. koji je u momentu susreta sa suparničkom grupom momaka počeo da beži pozivajući i M. D. da učini isto. Petnaestogodišnjak je međutim zastao i kad mu se Nešić koji je bio u grupi sa još pet momaka približio, zario mu je „lepezu“ u grudi.
Nešić je, prema detaljima s uviđaja, koji je po ovlašćenju istražnog sudije Okružnog suda u Prokuplju obavio sudija Opštinskog suda u Kuršumliji, imao nameru da već sukobljene mladiće pomiri. Patrola policije naišla je neposredno posle ubistva i na licu mesta i uhapsila maloletnog M. D. s nožem u ruci.
Stefan Nešić je kolima saobraćajne policije prebačen u Dom zdravlja odakle je kolima Hitne pomoći odmah upućen za Prokuplje. Spasa mu međutim nije bilo jer je preminuo na putu za bolnicu.
– Od Stefanovih drugova čuo sam da je moj sinovac pokušao da spreči da se njegovi drugovi potuku s mladićem čije roditelje odlično poznajem. Naše porodice su uvek imale prijateljske odnose. Zadesila nas je velika nesreća. Stefan je bio dobar i poslušan mladić. Nikada nije pravio probleme. Zarađivao je džeparac radeći u šumi. Od tih para je pomagao roditelje Dragoslava i Zoricu i svoje dve mlađe sestre – kaže Stefanov stric Jugoslav, koji sa svojom porodicom živi u istoj porodičnoj kući Nešića u samom centru Kuršumlije.
Jugoslavova supruga Slavica kaže da je od šestoro dece u njihovoj zajedničkoj kući Stefan bio najvredniji, uvek spreman da pomogne. Zbog vedre naravi bio je omiljen u celom komšiluku.
– Stefan je trebalo da ide u vojsku – kroz plač kaže Slavica.
Maloletni M. D. je juče saslušan pred istražnim sudijom Okružnog suda u Prokuplju koji mu je odredio pritvor do 30 dana.

Autor: B. milosavljević
 
Top