Pet razloga zbog kojih bi ste bili bolji prijatelji nego ljubavnici

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Pet razloga zbog kojih bi ste bili bolji prijatelji nego ljubavnici

ljubav4.jpg

Čak iako nikako ne zele to da priznaju, za neke prijatelje je ipak bilo bolje da su ostali samo prijatelji nego što su uplovili u ljubavne vode. I kad imamo u vidu da su sve veze posebne na svoj način i da se veliki broj razlika može prevazići, postije sitaucije u kojima, ako se nadjete, preporučujem da ponovo razmotrite opciju drugarstavo!

1. 'Zbog tebe sam bio spreman na velika dela..'
Vaši ciljevi i planovi za budućnost su dijametralno suprotni, a oni igraju važnu ulogu u svakoj vezi. Ako ste ambiciozni a vaš partner nije, posle izvesnog vremena verovatno ćete doći i konflikt i shvatiti da između vas postoji nepremostivi jaz. Današnje iskustvo od vas čini ono što ćete biti sutra, reče jedan mudri muškarac. Koliko god to loše zvučalo u ovakvoj ljubavnoj vezi gubite vreme,a verovatno i prijatelja.

2. 'Srce hoce jedno, razum kaže drugo..'
Svaki par mora da se slaže u svojim najosnovnijim stavovima da bi imao šanse da opstane. Ova stavovimogu biti oni najjednostavniji, kao npr da li želite decu ili ne ili da oboje delite iste moralne vrednosti. I dok su različitosti vrlo cesto zdrave i uzbudljive za vašu vezu, neke stvari su ipak suviše teške za prevazilaženje. Ako ne možete da nađete neko funkcionalno rešenje za vaše suprotne stavove možda bi bilo najbolje da ostanete ortaci,

3. 'Alo..dođi na sex ..zdravo.'
I ako je sex esencijalni i nezamenljivi sastojak svake ljubavne veze, graditi vezu samo i isključivo na sexu neće vas daleko dovesti. Ako je rezime svog vašeg razgovora 'hoćemo kod tebe ili kod mene?' onda zaista treba da razmislite o tome gde je tu ljubav nestala, i možda da ostanete samo prijatelji..sa ponekom beneficijom tu i tamo.

4. 'Dao sam ti dušu …'
Jedna od najtežih situacija sa kojom se treba izboriti je kada jedan pratner pruža mnogo više i kada je posvećeniji vezi od druge polovine. Razlog može biti to da zaista i voli više ili da prosto jedno od vas dvoje nije spremno za obaveze. Ovakve veze su užasno teške za 'održavanje' i to opbostrano. Ako si u ovakvoj situaciji, možda bi trebalo da se iskulirate malo i kasnije utvrdite da li ste spremni za sledeći korak.

5. 'Podseti me šta to beše ljubav..'
Jedna
moja drugarica je opisala svoju, sada već bivšu, vezu kao 'prijatelji koji nikada nisu trebali da se venčaju'. To me je podstaklo na razmišljanje, šta se to veza donese sa sobom što nas toliko promeni. I skapirala sam da u vezi imamo nekadruga očekivanja i obaveze koje nisu prisutne u prijateljskim vezama. I dok bi za 'njega' kao dečka, bilo neoprostivo da ga čekate dvadest minuta ili da vas ispali u poslednjem trenutku, njemukao drugu to nekako oprostimo. Te glupe obaveze vas dovode u situaciju da se više svađate i isterujete mak na konac pa onda ponestane vermena za ljubav. Ako dođe do ovakve neke situacije, možda je bolje da se vratite harmoničnijoj varijanti I opet budete friendovi.

I ne zaboravite da se odluka o prekidu neke veze ne donosi tek tako i da je svaka veza nova priča. Postoji šansa da ako čitate ovaj članak imate neke sumlje o svojoj vezi, ali to ne znači da nema spasa. Kada dobnosite odluku razmislite dobro da to nije samo loš dan i da će ta odluka imati dugoročne posledice. Ovo su samo neki signali o kojima bi trebalo da razmislite i na njima poradite. Možda je baš vaša priča potpuno drugačija i možda vas dvoje postanete I više od drugova ,npr brčni drugovi.

preuzeto sa cafeljubav.com

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Prijateljstva često preraste u " Ljubav ", a ona retko u " Prijateljstvo "....

Natrag