Šta je novo?

Penzioner sprečio pljačku banke

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
Penzioner sprečio pljačku banke

Penzioner Milan D. (71) sprečio je juče dvojicu naoružanih razbojnika da opljačkaju ekspozituru „Poštanske štedionice" u Južnom bulevaru u centru Beograda.

v167941p0.jpg


Milan D. je goloruk skočio na pljačkaše u trenutku kada su sa sefom i torbom sa novcem pokušali da izađu iz banke. Posle tuče i rvanja sa penzionerom, pljačkaši su bez para izleteli i pobegli u nepoznatom pravcu, piše današnji „Press“.

Ekipa Pressa juče je, nekoliko sati nakon neuspele pljačke „Poštanske štedionice", pronašla Milana D. i razgovarala sa njim.

„Ne znam šta mi je bilo! Samo sam skočio na njih, nisam ništa razmišljao. Jednostavno mi je došlo tako. To je, valjda, građanska dužnost - kaže Milan D, penzionisani inženjer.

On opisuje kako se sve odigralo.

„Došao sam da podignem penziju. Neka žena je bila ispred mene. Čim je uzela novac, izašla je i tada su ušla dvojica sa hirurškim maskama i pištoljima. Osim blagajnica i radnika obezbeđenja, samo sam ja bio u ’Štedionici’. U ulazu gde je banka ima još jedna firma, ali niko nije reagovao“, priča Milan D.

Sagovornik „Pressa“ kaže da su pljačkaši odmah počeli da viču: „Ovo je pljačka! Lezi dole! Brzo, brzo!“, posle čega su napali radnika obezbeđenja.

„Udarili su čuvara i oteli mu službeni pištolj. On je pao, a oni su ušli iza pulta. Jedan je uzeo ceo sef, a drugi je otvarao kase i stavljao novac u torbu. Gledao sam šta se dešava. Tada su krenuli napolje. Prvo je prošao ovaj što je nosio sef, a kada je ovaj sa torbom prolazio, skočio sam na njega“, priča Milan D., i nastavlja:

„Strgao sam mu masku sa lica. On me je udario, a onda sam ja njega počeo da udaram. Uhvatio sam ga za kragnu, ali je tada onaj drugi odbacio sef i počeo da me udara. Ne znam koliko je sve to trajalo. Na kraju me je pištoljem udario u glavu. Tada sam poklekao.“

Iako su pljačkaši oborili penzionera, iz pošte su morali da pobegnu bez plena!

„Pare su se rasule po podu. Nisu ih uzeli. U stvari, jedan se sagnuo da ih pokupi, ali je drugi povikao: ’Pusti to! Beži! Je... pare!’“, kaže neustrašivi penzioner.

Kako saznaje „Press“, neuspela pljačka „Poštanske štedionice" u Južnom bulevaru i tuča dvojice razbojnika sa penzionerom snimljene su sigurnosnim kamerama. U policiji kažu da su dvojica pljačkaša iza sebe ostavila gomilu dokaza koji će pomoći u njihovoj identifikaciji.

„Nisu imali rukavice, a dirali su pult i ulazna vrata. U tuči je jednom razbojniku spala hirurška maska, koje je ostala na podu banke. Kamera je obojicu snimila bez maske i verujemo da će ubrzo biti identifikovani i uhapšeni“, kaže izvor „Pressa“, i dodaje da su pljačkaši odbacili i službeni pištolj radnika obezbeđenja, na kome su ostali otisci.

Posle obračuna sa pljačkašima, Milan D. i pretučeni radnik obezbeđenja kolima Hitne pomoći prevezeni su u Urgentni centar. Ustanovljeno je da čuvar ima brojne podlive, ali se ne nalazi u opasnosti. Penzioneru sa Vračara razbojnici su na više mesta razbili glavu.

„Snimili su mi glavu. Srećom, nema preloma. Imam četiri posekotine, dve velike i dve manje. Kada su mi uradili skener mozga, lekar mi je u šali rekao: ’Je l' vidiš da nemaš mozga! Skočio si na dva pištolja, to može samo čovek koji nema mozga’“, rekao je na kraju ispovesti „Pressu“ Milan D.


Izvor: Press
 
Član
Učlanjen(a)
16.12.2009
Poruka
32
Pa nije lud da ih pusti.Taman čovek došao na red da podigne penziju, a ovi da mu je ispred nosa ukradu.
 
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
307
Ma ne bih rekao. Verovatno ju je taman podigao i držao u ruci. Da nije, Pošta bi mu i dalje bila dužna i baš ga briga, dobio bi je kad-tad.
 
Top