Šta je novo?

Pažnja! Facebook Security poruku šalje haker!

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Pažnja! Facebook Security poruku šalje haker!Izvor:
ITResenja.comNov napad hakera na Facebook korisnike, koji će sada na “siguran” način pokušati da se dokopaju vašeg passworda ali i ostalih informacija. Ako kojim slučajem u chat box dobijete poruku od Facebook Security tima, gde se uopšte ne primećuje da se radi o prevari jer izgleda kao zvanični logotip Facebooka, možete da budete žrtva napada. U poruci se navodi da bi trebalo da potvrdite svoj nalog i da je potrebno da posetite dati link i tako ostaviti svoje podatke kako bi se profil bio proveren NE RADITE TO!
Kaspersky Internet Security, je nedavno potvrdio sve nove phishing napade od strane hakera. Prema istraživanju tima, ova poruke se pojavljuje u chat box i vi tako dajete sve detalje koji haker traži, jer haker sebe prikazuje kao Facebook Security tim. Ako i dalje odgovarate na sva ta pitanja, postajete žrtva hakera, koji dobija pristup vašem nalogu, takođe dobiće te sličnu poruku zahtevajući još informacije. Ako ste poznavalac interneta ili imate iskustva (loša) sa Facebook virusima, sigurno će te biti pažnjivi i nećete nasesti sa svaku poruku. Ali šta ako nemate iskustva i bez mnogo znanje o tehnologiji?
Kao što možete videti ispod, chat bok pojavljuje se u ovom formatu.Kada kliknete na link, naći ćete sajt koji izgleda uglavnom sličan dizajnu Facebook-u. Sajta je odlična replika Facebook strane, tako da korisnici poveruju i daju podatke hakeru. Traži će lične podatke i informacije o kreditnoj kartici. Kada otkrije sve te informacije, vi ste sigurno osuđeni na propast!

facebook_security_chat_phishing.pngUz informacije o kreditnoj kartici, uključen CSC/CVV, haker će sada pristupiti i vašoj kreditnoj kartici i može lako da je koristi za razne nelegalne online radnje. Ako želite da budete bezbedni na mreži, ne dajte svoje lične podatke i podatke o kreditnoj kartici na Facebook-u. Podelite svaku vest o opasnosti na vebu i Facebooku sa svojim prijateljima kao bi i oni bili upućeni šta se dešava i ne bi slučajno naseli na neki trik!
 
Top