Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Patrick deWitt

  • Začetnik teme slobadidi
  • Datum pokretanja
slobadidi

slobadidi

Moderator
#1
Patrick deWitt - Braća Sisters
braca_sisters_300dpi.jpg


Godina je 1851. i Hermann Kermit Warm mora umrijeti. Tako je odlučio moćni, zagonetni čovjek poznat kao Komodor, a za izvršenje će se pobrinuti dvojica njegovih plaćenika Eli i Charlie Sisters. Iako sa svojim starijim bratom ne dijeli strast za ubijanjem i alkoholom, posao ubojice jedini je koji je Eli ikada radio i onaj kojim namjerava zaraditi za mirovinu. No put od Oregona do Kalifornije dug je, a Warm je sve prije negoli običan tragač za zlatom. Moralne nedoumice neodlučnog revolveraša i složenost obiteljskih odnosa samo su neka od pitanja kojima će se tijekom ove urnebesno smiješne odiseje baviti Eli, prije nego ih razriješi u svome stilu – jednom zauvijek.

Dok nas vode kroz zemlju zaluđenu zlatnom groznicom, uzimajući mjeru čitavoj galeriji nezaboravnih likova, ubojita braća Sisters i njihov tvorac, kanadski pisac Patrick deWitt pretvaraju Divlji zapad u mjesto u kojemu – baš kao na najbogatijim nalazištima – pronalazimo zlatno grumenje nesvakidašnjega humora, melankolije, nasilja, mudrosti i, pomalo neobične, bratske ljubavi.

“Braća Sisters ona su vrsta vesterna kakav bi napisala braća Coen – mračan, uznemirujući i s nepogrešivim okom za iščašenost onoga što nas pokreće.”
Odbor Nagrade Man Booker
pdf
abeceda

You need to like this in order to view this content.
 
slobadidi

slobadidi

Moderator
#2
Patrick deWitt - Pomoćni majordom Malković
p123205b0.jpg

Lucijan Malković, siromašni mladić iz sela Bury, kompulsivni je lažljivac. Kada dobije posao pomoćnog majordoma u udaljenom dvorcu Von Aux i svojoj bivšoj devojci ispriča priču o bogatstvu koje ga tamo čeka, postaje predmet podsmeha.
Sam put do dvorca ispunjen je susretima sa veštim lopovima, a stigavši na odredište, Lucijan zamalo strada u lokalnom ratnom sukobu. Kada konačno uspe da uđe u dvorac, tamo ga dočeka pomalo jeziv majordom gospodin Oldeglough. Srećan što je napokon stigao, Lucijan ne sluti da tek tada počinje prava avantura...
pdf
abeceda

You need to like this in order to view this content.
 

Top