Šta je novo?

Patricia Cornwell

  • Začetnik teme slobadidi
  • Datum pokretanja
slobadidi

slobadidi

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.349
Patricia Cornwell - Krevet od kostiju


Žena je nestala dok je iskapala kosti dinosaura u kanadskoj divljini. Ali, iz nekog razloga, jedini dokaz o tome elektronskom je poštom poslan u tri tisuće kilometara udaljeni Boston, glavnoj sudskoj patologinji Kay Scarpetta. Ali dok se događaji odvijaju zbunjujućom brzinom, Scarpetta počinje sumnjati kako je nestanak paleontologinje povezan sa serijom zločina mnogo bližih njenome domu: gnjusno ubojstvo, neobjašnjivo mučenje i tragovi dokaza koje je donijelo posljednje živuće stvorenje iz doba dinosaura. Kada se okrene ljudima u svojoj blizini, Scarpetta otkriva kako su opasnost i sumnja prodrli čak i u njezin najbliži krug. Nećakinja Lucy obraća joj se u zagonetkama. Glavni istražitelj Pete Marino, ali i njezin suprug Benton Wesley, imaju vlastite tajne. Osjećajući se napuštenom i izdanom dok prati lukavog i okrutnog ubojicu, Scarpetta se suočava s još jednom kušnjom – i to iz svoje intimne prošlosti.
epub
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
slobadidi

slobadidi

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.349
Patricia Cornwell - Crvena maglaOvim izuzetnim romanom u kojem nas forenzička patologinja dr. Kay Scarpetta u napetom ritmu vodi kroz svijet najnovijih tehnologija, Patricia Cornwell, najprodavanija autorica krimića na svijetu, ponovno dokazuje svoju iznimnu sposobnost da zabavi i opčini čitatelja.
Kako bi doznala što se točno dogodilo njezinom bivšem zamjeniku Jacku Fieldingu, ubijenom šest mjeseci ranije, Scarpetta se vozi u Ženski zatvor Georgija kako bi posjetila osuđenu seksualnu prijestupnicu i majku opake i dijabolično pametne ubojice. Usprkos savjetima svog muža Bentona Wesleya, FBI-jevog stručnjaka za psihologiju zločinaca, Scarpetta je čvrsto odlučila čuti što joj ta žena želi reći.
Scarpetta ima i osobne i profesionalne razloge da dozna što više o nizu stravičnih ubojstava: ubojstvu čitave obitelji u Savani prije više godina, nagloj smrti mlade žene koja je čekala smrtnu kaznu, a potom i drugih neobjašnjivih pogibji koje su se počele pojavljivati jedna za drugom.
Otkrivajući kako Fieldingova smrt, a potom i pokušaj atentata na nju, zapravo nisu bili kraj krvavog niza nego tek početak nečeg mnogo razornijeg, Scarpetta zakoračuje na zastrašujući teren urote i terorističke prijetnje koja bi mogla zahvatiti čitavi svijet.
A ona je jedina koja to može spriječiti.
epub
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
slobadidi

slobadidi

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.349
Patricia Cornwell - Lakomisleno srceDoktorica Kay Scarpetta radi na sumnjivom mjestu ubojstva u Cambridgeu, u američkoj saveznoj državi Massachusetts, kada joj na mobitel stiže sigurnosno upozorenje. Internetski link na videoisječak nalazi se u poruci poslanoj s uređaja koji pripada Lucy, njezinoj nećakinji i računalnom geniju. Ali, kako je to moguće? Očito je da je Lucy snimljena nadzornom kamerom – i to prije gotovo dvadeset godina. Gledajući video, Kay spoznaje zastrašujuće činjenice o svojoj nećakinji koju je voljela i odgojila kao vlastito dijete. Taj je isječak, kao i drugi koji su počeli stizati nakon njega, uzdrmao Scarpettin svijet, uvukavši je u opasne pravne zavrzlame i izolirajući je od svega poznatoga. Potpuno zbunjena i zabrinuta ne zna kome bi se obratila za pomoć. Ne zna kome može reći što je vidjela – svakako ne svojem suprugu FBI-evcu Bentonu Wesleyu ni policijskom partneru Peteu Marinu. Pa čak ni Lucy.
epub
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Top