Šta je novo?

Pao ubica iz Trebinja

LEGEND
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poruka
13.240
hro-Hapsenje.jpg


NOVI SAD - Novosadska policija u ponedeljak je u Ulici Danila Kiša 34 uhapsila Borislava Tasovca Tasu (28) iz Trebinja, za koga se sumnja da je 1. avgusta ubio narkodilera Krstivoja Mijovića Kiku (30) i ranio
Simeuna Dučića, Nemanju Šupića i Dragana Vujovića u bašti diskoteke "Skaj" u Trebinju.
Prilikom hapšenja, inspektori iz grupe za suzbijanje razbojništva kod Tasovca su, navodno, pronašli pištolj "glok" i veću količinu municije. Pošto se radi o opasnom kriminalcu postojala je mogućnost da pruži otpor, ali uhapšen je bez problema.
Tasovac je jedan od traženijih kriminalaca u regionu, a kako saznajemo, u Novi Sad je došao pre samo nekoliko dana i boravio je u iznajmljenom stanu. On se posle ubistva krio u šumama Leotara, a potom i širom BiH, da bi prešao i u Srbiju.
Za Tasovcem je u ponedeljak raspisana međunarodna poternica kako bi što brže mogao da bude isporučen bosanskohercegovačkim vlastima, a u Srbiji će biti zadržan u pritvoru zbog nelegalnog posedovanja oružja i municije.
Kako saznajemo, sukob dvojice kriminalaca policiji je bio poznat odranije. Mijović je optuživao Tasovca da mu je 10. aprila podmetnuo bombu pod motocikl "kavasaki". Trg na kome se nalazi diskoteka "Skaj" bio je pod stalnom prismotrom policije pa i te noći, 1. avgusta, kada je nastupao "Amadeus bend", ali i pored toga pucnjava nije sprečena.

D. S, 07.09.2009 21:00:00
 
Top