Šta je novo?

Pao krov hale Vektra-Jakić u Pljevljima

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Pao krov hale Vektra-Jakić u Pljevljima


Izvor:
vijesti.mePod težinom snijega urušili su se krovovi na dvije proizvodne hale u pljevaljskoj Korporaciji Vektra Jakić.
Nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

U akciju čišćenja snijega sa krovova zgrada u gradu i bolnici učestvovalo je više mladih ljudi, sportisti kao i pripadnici Vojske.Na čišćenju snijega sa krova trafostanice u pljevaljsko selu Židovići odakle se Pljevlja većinom napajaju strujom, učestvovali su pripadnici službe zaštite i spašavanja. Zbog akcije čišećanja trafostanice grad nije imao struje od deset od trinaest sati.
Prema riječima kordinatora opštinskog Operativnog tima za upravljanje vanrednim situacijama Budimira Tanjevića na čišćenju puteva prema selima danas je angažovano deset mašina.

U čišćenju su uključene dvije mašine Vektre Jakić koje nemaju adekvatnu zimsku opremu, a Rudnik uglja je najavio da će ustupiti dvije utovarne lopate za čiščenje seoskih puteva.
Iz te kompanije su najavili da će Opštini donirati motorne sanke, ali je njihovo opremanje trenutno otežano zbog neprohodnosti puteva.
U više seela Opštinski Operativni tim je poslao hranu i lijekove za domaćinsktva koja su predhodnih dana isazala potrebu za namirnicama i medikamentima.

Prema riječima Tanjevića u gradu se osjeća nestašica mlijeka i mesa.

 
Top