Šta je novo?

Pametni telefoni sa operativnim sistemom BlackBerry stižu u oktobru

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Pametni telefoni sa operativnim sistemom BlackBerry stižu u oktobruIzvor:
Micro.rs


POJEDINI MEDIJI U SAD IZVESTILI su da će prvi pametni telefoni kompanije Research In Motion (RIM) sa novim operativnim sistemom BlackBerry 10 biti predstavljeni sredinom avgusta, kao i da će se u prodaji pojaviti u oktobru ove godine.

Ukoliko se ove najave pokažu kao tačne, to bi moglo kompaniji RIM da obezbedi nekoliko nedelja prednosti uoči sezone prazničnih kupovina krajem godine.


16392_blackberry-10-os-2.jpgPrema tim najavama, prvi telefoni sa BlackBerryjem 10 će imati ekran osetljiv na dodir i softversku tastaturu. Korisnici BlackBerryja koji su navikli na fizičku QWERTY tastaturu, moraće da sačekaju na pojavljivanje modela sa tom tastaturom (verovatno klizećom) do prvog tromesečja 2013.

Kompanija RIM je ranije najavila da će se njen novi operativni sistem Blackberry 10 (poznat i pod radnim imenom London) pojaviti u septembru, tako da se najave o pojavljivanju telefona sa tim operativnim sistemom uklapaju u predviđeni kalendar.

Kompanija Research In Motion će iduće nedelje organizovati konfereneciju pod nazivom BlackBerry World, na kojoj će biti reči o poslovanju kompanije i novom operativnom sistemu. Očekuje se da će novi izvršni direktor kompanije Torsten Hajns na konferenciji izneti i više detalja o prvim uređajima sa BlackBerryjem 10.
 
Top