Šta je novo?

Pada profit Telekoma, traže kupca

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
M

maja_jevtic

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
9.927
Pada profit Telekoma, traže kupca
Izvor: Tanjug, SEEbiz
Ljubljana -- Telekom Slovenije je za devet meseci ove godine ostvario 579 miliona evra prihoda ili za tri odsto manje nego u uporednom razdoblju lani.Foto: Tanjug
U isto vreme kompanija je ubeležila i 37,7 miliona evra čiste dobiti, što je smanjenje od 20 procenata u poređenju s prošlom godinom, saopštio je slovenački nacionalni operater.

Predstavnici kompanije su kazali da su zadovoljni postignutim rezultatima, koji premašuju očekivanja i plan, i da su pad prihoda i dobiti posledica smanjenih prihoda od klasične i mobilne telefonije uprkos povećanju broja korisnika i priključaka, preneo je regionalni portal Seebiz.

Očekuje se da će Telekom Slovenije, u okviru privatizacije 15 preduzeća i banaka u državnom vlasništvu, koje je pokrenula ranija vlada premijerke Alenke Bratušek, biti privatizovan u prvom kvartalu iduće godine.

Prodaje se 72 odsto njegovih deonica a u uži izbor ušlo je pet potencijalnih kupaca: četiri finansijska fonda i nemački Dojče Telekom, koji se smatra najizglednijim budućim strateškim partnerom.

Postupak privatizacije Telekoma Slovenije otvoren je u proleće ove godine, ali je bio odložen zbog vanrednih parlamentarnih izbora koji su održani u julu.
 
Top