Ovog siromašnog čovjeka odbila je kćerka bogataša

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294

Ovog siromašnog čovjeka odbila je kćerka bogataša: Pogledajte šta se desilo 10 godina kasnije, kada su se ponovo sreli!​

milioner-djevojka.jpg
Siromašan momak bio je zaljubljen u kćerku jednog bogataša. Koji su to kvaliteti koje vi tražite u partneru?
Screenshot-2022-12-16-at-11.36.06.png

Momak je bio jako zaljubljen u nju i zaprosio je. Međutim, djevojka ga je odbila i rekla:

“Tvoja mjesečna plata jednaka je mojim dnevnim troškovima. kako misliš da se udam za nekoga poput tebe? Nikada ne bih mogla da te volim, zato me zaboravi. Idi nađi neku djevojku koju ćeš da oženiš tvog nivoa.”

I pored toga što je bio tako okrutno odbijen, iz nekog razloga, momak nije mogao tako lako da je zaboravi.

Prošlo je desetak godina, a oni su naletjeli jedno na drugo slučajno, u tržnom centru.

Kraj ove priče je potpuno neočekivan, ali daće vam vrijednu životnu lekciju…

Ona je odmah prepoznala mladića i rekla:

“Hej, kako si? Ja sam se udala za vrlo pametnog čovjeka, a njegova plata je 15.700 dolara mjesečno! Jel možeš to da pobiješ?

Čovek, slušajući ove bolne riječi od žene koju je nekada volio, jedva je suzdržao suze i nije rekao ništa. Nekoliko trenutaka je prošlo kada se njen muž vratio i stao pored nje. Prije nego što je ona stigla da kaže riječ, njen muž je prepoznao mladića i rekao:

“Gospodine? Dobar dan! Vidim da ste upoznali moju ženu!”

“Dobar dan i vama gospodine…?, odgovorio je.

Muž se zatim okrenuo ka svojoj ženi i rekao:

“Draga, želim da ti predstavim mog šefa. On posjeduje onaj projekat od 100 miliona dolara na kom radim!”

Žena, koja je ostala zatečena preokretom situacije, nije mogla da progovori ni riječ.

Čovjek se samo nasmijao i rekao:

“Pa, gospodine Karter. Moram da idem. Imam neke bitne sastanke. Bilo mi je drago da sam vas vidio. Želim vam lijep dan!”

Nekoliko minuta bračni par je samo stajao i gledao u čovjeka koji je odlazio.

Pouka priče!

Život je kratak. I kao ogledalo je – možeš da vidiš samo onoliko koliko reflektuje. Zato ne budite arogantni ili ponosni gledajući odozgo na druge zbog njihove trenutne situacije. Stvari i okolnosti mogu da budu drugačije sljedećeg puta.

Kada je prošao prvobitni šok, žena je pitala muža u nevjerici, “To je bio tvoj šef?”

“Da, draga. On je jedna vrlo skromna osoba, ali njegov život je jedna jako tužna priča. Priča se da je jednom volio ženu, ali ona ga je ostavila jer je tada bio samo siromašan mladić. Zbog toga, on je mnogo radio. Zbog toga i činjenice da je jako pametan, postao je i uspješan. Sada je multimilioner koji zarađuje po milion dolara mjesečno. Nažalost, nije mogao da prežali tu ženu i ostao je sam i dan danas.”

Muž je nastavio priču i dodao:

“Koliko bi srećna ta žena bila da se samo udala za njega tada?”

Žena je ostala bez teksta.

Izvor: beograd.in

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.024
Lepa priča. Nažalost, ima takvih dosta.
Ali, žena čija sreća leži samo u novcu, nikada ne može da bude ni srećna ni zadovoljna, ma koliko da ga ima.
Isto tako i žena koja apsolutno zavisi od svog muškarca, tzv. izdržavana žena.
Nažalost, danas ih ima previše. :(

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
USUD
Bio jednom jedan seljak siromašan. Koliko je god mlogo radio uvek je bio siromašan a želeo je da bude bogat. Raspitivajući se kod mudrih glava saznao je da samo Usud koji živi iza sedam gora i sedam mora zna sve odgovore i da njega treba da pita. I on odluči da krene. Putešestvuje ga je dovelo do domaćina koji je bio bogat ali svako njegovo čeljade i živuljke sve je išlo unatrag. Domaćin ugosti seljaka i obradovade se kada sazna razlog putovanja i zatraži da seljanin pita Usud za njegov problem i šeljak pristade. Ićući tako donje do reke i zatraži od reke da ga prenese na drugu obalu. Što ću te ja prenositi na drugu obalu? Ali kada sazna razlog ona mu rekne da će ga preneti ali da pita Usud zašto roda nema? I Šeljak obeća.

I tako naš seljanin stigne u podnožje planine gde vidi pustinjaka i pita ga za svet. Pustinjak mu rekne da se popne na vrh tamo živi Usud ali kada dođe da ćuti i ništa ne pita već da radi isto što i Usud dok ga sam Usud ne upita. I gle na vrhu planine dvorac sve od zlata i dragulja i Usud pijanči i banči i šeljak sa njima i ode usud na spavanje i u ponoć se čuje glas:“Usude rodilo se toliko i toliko duša šta im daješ?“ Usud otvara sanduk sa zlatom i dijamantima zahvata ih rukom i baca u vazduh i kaže:“Kako meni danas tako njima dovjeka.“ I gle prođe dan prvi i ujutro malo manje bogatija kuća. Usud opet banči i pijanči i uveče ode na spavanje i u ponoć se čuje glas: “Usude rodilo se toliko i toliko duša šta im daješ?“ Usud otvara sanduk u kome se nalazi srebrni novac zahvata šakom i baca u vazduh i kaže:“Kako meni danas tako njima dovjeka.“ I gle prođe dan drugi i ujutro jako siromašna kuća. Usud opet banči i pijanči i u ponoć se opet čuje glas: “Usude rodilo se toliko i toliko duša šta im daješ?“ Usud otvara sanduk u kome se nalaze bakrenjaci zahvata ih rukom i baca u vazduh i kaže:“Kako meni danas tako njima dovjeka.“ I gle prodje dan treći i ujutro nema kuće već neka koliba Usud uzme motku i ide u polje da radi cjeli dan. U ponoć se opet čuje glas:“Usude rodilo se toliko i toliko duša šta im daješ?“ Usud zahvata pesak sa poda baca ga uvis i kaže: „Kako meni danas tako njima dovjeka.“

I gle prođe dan četvrti i ujutro opet Dvorac od zlata i dijamanata. Tada pozove šeljaka i pita ga: „Šta želiš čemu li se nadaš.“ Šeljak mu ispriča priču da je siromašan a hoće da bude bogat. „Pošto si bio smeran i poslušan ispuniću ti želju. Ti imaš sinovicu Maru koja je rođena u prvoj kući. Sve što stekneš moraš da kažeš: „Nije moje već je Mare sinovice moje.“ I bitićeš bogat.
Tada ga pita za reku što roda nema a Usud mu odgovara: „To je zato što nikoga nije utopila ali bezumniče ne kazuj joj dok te ne prevede na suprotnu obalu.“ Tada ga pita za domaćina što mu sve ide u nazad? Usud mu odgovara:“To je zato što oca drži u pepelu ali ako ga stavi na pročelje stola i prvu čašu vina i kruha mora da njemu tada će mu sve ići napred.“

I tako se oprosti od Usuda i vraćajući se dođe do reke i kada ga ona prevede on joj rekne da nema roda jer nikoga nije utopila. Ona nabuja da ga proguta ali on pobježe. Tada stigne do domaćina i kaže mu da mora oca da stavi u pročelje i da prvu čašu vina i parče kruha da ocu i domaćin rado učini i gle sve počne da se krene unapred.

Vekovi prođoše i šeljak postane bogat i uspešan i iziđe na njivu da vidi žito i ono buja od punoće i naiđe neki putnik namernik i upita ga čije je žito? Seljak se ujede za jezik i kaže: „Moje je.“ Putnik ode i nedugo zatim gle pade oganj i dažd iz neba vedra i upali pšenicu i žito počne da gori ko slama. Kada vide nesretnik šta je uradio bež za strancem i viče: „Ej brate nije moje već je Mare sinovice moje.“ I gle nebo se zamrači i kiša padne i vatru ugasi….

E sada šta je navouručenije dajte ga sami. Šteta što ljudi obično izvuku pogrešan zaključak iz ove pouče priče…. Ali to je već druga priča.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.024
Stara narodna pripovetka, al' uvek aktuelna.
Kako kažu, da parafraziram, ne pričaj nikome šta sve imaš, ni svoje planove, jer "sreća voli tišinu".
Zlobni ljudi pokušavaju da unište ono dobro što vide kod drugih, jer ljubomora i zavist su svuda oko nas.

Natrag