Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.390
Band.jpg


Overdrive je osnovao je gitarista benda Dragan Midorović 1994. godine u Zrenjaninu. Od samih početaka bend gaji čvrst gitarski zvuk sa prepoznatljivim energičnim vokalom koji je od tada pa do danas ostao zaštitni znak benda. Prvi album „No More Words“ objavili su 1997. godine za nezavisnu izdavačku kuću BOA Records. Iste godine snimili su svoj prvi spot za numeru „Wake Up You Blind Man“ koji je ostvario značajan uspeh kod publike. Svoj drugi album „Everything’s Fine” objavljuju 2000. godine za istu izdavačku kuću. Treći studijski album „Movement“ pojavljuje se 2004. godine u izdanju PGP-a. Cd „Movement“ sadrži pored studijskih, koncertne snimke pesama sa njihovih prethodnih izdanja, kao I obradu Madoninog hita „Erotica“.

Novi album benda Overdrive pod nazivom „Explode“ objavljen je na sajtu Exitmusic.tv danas, 15. marta 2010-te. Ovaj album je peto ime Exit online etikete, i izdavanjem svog najnovijeg albuma, pridružio se bendovima Obojeni program, E-play, Repetitor, i Marku Nastiću, koji su svoje albume već objavili za besplatan download.
Album „Explode” nastao je u periodu od 2005. do 2010. godine a producirao ga je gitarista benda Aleksandar Midorović. Sadrži 10 pesama koje predstavljaju spoj energije i čvrstog heavy zvuka sa karakterističnim tekstovima što zajedno čini već prepoznatljiv Overdrive stil. Značajnije nastupe bend Overdrive počinje u Novom Sadu na legendarnom „Кoncertu godine“ i kao predgrupa bendovima Pro-Pain, Soulfly, Prodigy, Slayer i Korn. Svoj nastup ispred Korna smatraju “ispunjenjem svojih snova i vrhuncem karijere”.


exitfest.org


Diskografija

(1997) No More Words
(2000) Everything′s Fine
(2004) Movement
(2010) Explode 
Poslednja izmena od urednika:
Top