Šta je novo?

Otvoreni Batrovci, kamioni krenuli u HR

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.537
Otvoreni Batrovci, kamioni krenuli u HR
Hrvatska je obustavila blokadu graničnog prelaza Batrovci i teretna vozila su počela da ulaze u tu zemlju iz Srbije, javlja reporter B92.

IZVOR: B92
159511747556016955e690d962211344_v4_big.jpg

Foto: Tanjug
Ministarstvo finansija saopštilo je da je oko 16,15 u potpunosti odblokiran granični prelaz Batrovci ka Hrvatskoj.

Pozivajući se na informacije sa terena, u saopštenju Ministarstva se navodi da to znači da će kamioni, koji stoje u koloni dugoj oko 12 kilometara, uskoro moći da izađu iz zemlje i nastave put ka krajnjem odredištu.

Kako je Tanjugu rekao šef Carinske ispostve Batrovci Nenad Vukčević do deblokade je došlo nakon što je hrvatska policija obavestila srpsku da saobraćaj može da se odvija nesmetano i važi za sve.

On je, međutim, dodao da nije bilo nikakvog objašnjenja za blokadu saobraćaja koja je trajala od vikenda.

Prema saznanjima Večernjeg lista, Vlada Hrvatske je odlučila da će carina puštati preko granice na Bajakovu svu kvarljivu robu, pošto su hrvatski preduzetnici upozorili da bi zatvaranje granice zbog izbegličke krize nanelo milionske štete hrvatskoj ekonomiji.

Hrvatske vlasti su zbog migrantske krize obustavile saobraćaj za kamione preko prelaza Batrovci - Bajakovo, a blokada je desetak sati važila i u drugom smeru.

Odluka Hrvatske da zaustavi teretni saobraćaj dovela je do razmene oštrih reči najviših državnih zvaničnika Srbije i Hrvatske, a Srbija je najavila odgovor ukoliko Hrvatska ne odustane od blokade.

Prelaz Batrovci je inače jedini otvoren za putnička vozila na granici Srbije i Hrvatske, a putnička vozila se zadržavaju od 15 do 30 minuta.
 
Top