Šta je novo?

Otvoren teren 'Mišel Platini'

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Otvoren teren 'Mišel Platini'

Izvor. B92 | NKPredsednik UEFA Mišel Platini rekao je da je samo u Francuskoj i Srbiji prihvatio da teren u nekom sportskom centru nosi njegovo ime.

3498637744f63393282566901514714_orig.jpg

Francuz je u Staroj Pazovi prisustvovao otvaranju terena koji se od četvrtka zove ’Mišel Platini’.

„Zahvaljujući briljantnoj karijeri kojoj sam imao uvek su mi nudili da nazivaju neke terene po mom imenu ali sam odbijao. Međutim, ovog puta sam sa zadovoljstvom prihvatio poziv FSS-a, a isto je i u Klerfontenu, tehničkom centru Fudbalskog saveza Francuske", rekao je Platini.

"Nedavno su u Francuskoj pitali mlade ko je bio De Gol. Često sam čuo odgovor, to je: 'Aerodrom u Parizu'. Nadam se da će za 20 godina kada u Srbiji budu pitali mlade ko je Mišel Platini, oni reći da je to teren u centru Fudbalskog saveza Srbije", izjavio je Platini koji je za uspomenu dobio Zlatnu značku FSS, kao i maketu terena sa njegovim imenom.

I drugi delovi sportskog centra u Staroj Pazovi dobijaće u budućnosti imena nekadašnjih srpskih fudbalera i trenera.

"Ovo je drugi teren u Evropi koji će dobiti ime po predsedniku UEFA. Jedan se nalazi u Francuskoj. Očigledno je da imamo istu želju kao i Francuzi, da na njima rastu klincu koji će stići do visima koje je dostigao Mišel Platini, a možda i više. Saradnja Fudbalskog saveza Srbije i UEFA je na najvišem mogućem nivou. Centar koji smo otvorili pre nekoliko meseci je samo jedan pokazatelj u nizu uspešne saradnje. Zato je i logična odluka da damo ime terenu 'Mišel Platini', kao izraz divljenja za igračku karijeru i fenomenalno vođenje evropske kuće fudbala", poručio je Karadžić.
 
Top