Šta je novo?

Otvoren Bazar na Beogradskom sajmu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Otvoren Bazar na Beogradskom sajmu

Beograd - Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić otvorila je 12. godišnji dobrotvorni Bazar na Beogradskom sajmu, koji organizuje Međunarodni klub žena Beograda.


imagesNikolić se zahvalila Međunarodnom klubu žena u Beogradu, organizatorima dobrotvornog Bazara, istakavši da njihova plemenitost i nesebična želja da pomognu doprinosi da Beograd poslednjih 12 godina početkom decembra postaje svetska prestonica dobrote.

"Bazar kreativnosti i lepote, koji je satkan od entuzijazma i ljubavi, poseban je jer je svaki izložbeni prostor razglednica puna najlepših želja koje do nas stižu iz mnogih zemalja sveta", rekla je Nikolić.

Ona je svoju podršku Bazaru pružila i donacijom stola sa ručno izrađenim mozaikom, čiji je autor, a koji je jedna od nagrada na tradicionalnoj lutriji, dok je njen suprug predsednik Srbije Tomislav Nikolić darivao šest flaša rakije koju je lično ispekao.

Humanitarni Bazar, na kojem predstavnici 40 zemalja na 50 štandova prikupljaju novac nudeći posetiocima svoja nacionalna jela i pića, suvenire, knjige, igračke, odeću, prošle godine posetilo je više od 4.000 posetilaca.

Oni su tada ukupno donirali više od 90.000 evra za aktivnosti koje pomažu ugroženim i starijim osobama, borbi protiv rodno zasnovanog nasilja i trgovine ljudima, osobama sa invaliditetom i drugim ugroženim grupama.

Posetioci današnjeg bazara u Hali dva Beogradskog sajma mogu do 16 sati da uživaju u specijalitetima iz celog sveta, ali i umetničkom programu tokom kojeg će moći da vide performans buzukija i gitare, portugalski fado, flamenko i orijentalni trbušni ples, haka ples sa Novog Zelanda...Izvor:
B92.net
 
Top