Otac ostavio sina da se utopi i spasao ženu

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.626
Otac ostavio sina da se utopi i spasao ženu

Nakon neuspelog pokušaja da izvuče dečaka

Jedan otac sa Novog Zelanda bio je primoran da ostavi svog 13-godišnjeg sina da se utopi kako bi spasao suprugu, nakon što je automobil u kome su bili majka i dečak upao u reku, prenosi "Skaj njuz".

novi-zeland-policija-Reuters-x.jpg

Stejsi Horton je spasao svoju ženu Vanesu (35), dok se njihov sin Silva utopio u reci Vanganui na Severnom ostrvu.
On je za "Skaj njuz" ispričao da je stigao do mesta nesreće, koja se odigrala noću, nekoliko minuta nakon što je porodični karavan "mazda" skliznuo niz travnatu obalu i sa litice visine deset metara upao u vodu. Horton je čuo svoju ženu kako vrišti u mraku i video je prijatelja svog sina i porodičnog psa kako se penju uz litičastu obalu.
Njegov sin, međutim, je bio zarobljen unutar automobila. Horton je za "Dominion post" izjavio da je pokušao da zaroni do vozila, koje je prednjim delom upalo u vodu, i spase sina.
"Pokušao sam da zaronim i da ga dohvatim, ali je bilo previše duboko. A Vanesa je tonula sve dublje", naveo je on.
"Odlučio sam da spasem ženu. Umesto da reskiram svoj i živote žene i sina, izabrao sam da spasem Vanesu i nakon toga seo sam na obalu da se pomolim. To je bilo sve što sam mogao da uradim", ispričao je Horton.
Ni hitna služba nije uspela da spase dečaka iz unutrašnjosti automobila. Portparol policije je ukazao da je ovo bila veoma teška odluka za oca dečaka, čije je telo izvađeno iz vode u nedelju.

Autor: Blic online

Natrag