отац милић драговић - уживо преко нета

Član
Učlanjen(a)
09.06.2010
Poruka
28
Часови веронауке и предавања четвртком и петком од 19 и 30 директно из цркве Светог Марка у Ужицу.
Отац Милић Драговић, протојереј

Гледајте на http://89.212.47.122/TVLAV

Вечерас

ЦРКВА Светог апостола и еванђелиста Марка организује циклус предавања

'' ЦРКВА И ЗАКОН ВРЕДНОСТИ ''

Петак 11. јун 2010. год. у 19 и 30 сати

Демократизација Цркве?!

- Различитости у схватању Цркве...
- Проблеми у Цркви некад и данас...
- Народ Божији и демократија (Сабор и индивидуа...)
- Савремено друштво испред Цркве...

Предавач: Милић Драговић, вероучитељ

Dodato posle 4 Sati 9 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Петак 04. јун 2010. год. у 19 и 30 сати
СЛИКЕ НАШИХ ДАНА?!

- Време у коме живимо, време бунта...
- Проблеми у Цркви некад и данас...
- Човек испред Цркве или у Цркви...
- Савремено друштво пред Христом...

Предавач: Милић Драговић, вероучитељ
[ame=http://www.vimeo.com/12459579]Слике наших дана?! - 04.06.2010. on Vimeo[/ame]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.05.2010
Poruka
156
Ovo je vrlo lepa ideja da se veronauka može i na ovaj način držati i da do svakog može stići..ne znam da li ima neki sajt ili mesto gde se mogu pratiti ovakve teme..hvala ti za ovaj video.....deca u Crnoj Gori nemaju veronauku u školi..pa nebi bilo naodmet ova mogućnost.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
:agree:,....što????
zato sto crkva i drzava po Ustavu svih zemalja NISU sastavljene,vec odvojene.Ako je zele veronauku neka je organizuju u crkvama.Zasto bih ja mojim porezom placao tudjeg svestenika.Ako mogu mnogo manje vereskew zajednice da odrzavaju veronauku u svojim crkvama,zasto to onda ne bi moga i spc?Prosto.:dance2:

Član
Učlanjen(a)
08.05.2010
Poruka
156
zato sto crkva i drzava po Ustavu svih zemalja NISU sastavljene,vec odvojene.Ako je zele veronauku neka je organizuju u crkvama.Zasto bih ja mojim porezom placao tudjeg svestenika.Ako mogu mnogo manje vereskew zajednice da odrzavaju veronauku u svojim crkvama,zasto to onda ne bi moga i spc?Prosto.:dance2:
Zato što ne treba gledati tako kratkoročno..u crkvama i džamijama postoji veronauka..ali bi bilo lepo da postoji i u školama ..jer daje deci snov za dobro vaspitanje...za učenje o dobru...jer bi se na taj način deca upućivala na pravi put,,puno je narkomana u crnoj Gori...i ima i sekti...deca su danas prepuštena sebi..roditelji puno rade..porodica nije onako jaka mikrojedinica kao nekad kada su mame bile kući...ima sto dobrih razloga....:yea:

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Zato što ne treba gledati tako kratkoročno..u crkvama i džamijama postoji veronauka..ali bi bilo lepo da postoji i u školama ..jer daje deci snov za dobro vaspitanje...za učenje o dobru...jer bi se na taj način deca upućivala na pravi put,,puno je narkomana u crnoj Gori...i ima i sekti...deca su danas prepuštena sebi..roditelji puno rade..porodica nije onako jaka mikrojedinica kao nekad kada su mame bile kući...ima sto dobrih razloga....:yea:
Kako li dodje od zakljucka da neko govori o necemu kratkorocnom,zaista mi nije jasno.Nije lepo da postoji u skolama jer skole sluze za opste a ne versko obrazovanje.Medjutm koliko ja vidim ovde je poenta,muko moja predji na drugoga.Posto roditelji NE RADE sa svojom decom a jos manje ih vode u crkvu na veronauku,e ajde sad da mi to lepo ubacimo u skole i zavrsismo posao i umiricemo svoju savest,da veroucitelji vaspitavaju decu i izvode ih na pravi put...ccc katastrofa!da nije zalosno bilo bi smesno

Član
Učlanjen(a)
08.05.2010
Poruka
156
Kako li dodje od zakljucka da neko govori o necemu kratkorocnom,zaista mi nije jasno.Nije lepo da postoji u skolama jer skole sluze za opste a ne versko obrazovanje.Medjutm koliko ja vidim ovde je poenta,muko moja predji na drugoga.Posto roditelji NE RADE sa svojom decom a jos manje ih vode u crkvu na veronauku,e ajde sad da mi to lepo ubacimo u skole i zavrsismo posao i umiricemo svoju savest,da veroucitelji vaspitavaju decu i izvode ih na pravi put...ccc katastrofa!da nije zalosno bilo bi smesno
Možda si u pravu....ali Hrvati imaju veronauku i imaju i predmet redovni u školi i ocene...Srbija takođe ma veronauu deca imaju Svetosavsku školsku slavu...zašto deca u Crnoj Gori nebi imala??....mislim trebalo bi se svi uključiti roditelji...crkva..škola..da se spasavamo od loših pojava......narkomanija..sekte....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Da li imati veronauk ?

U školama treba imati veronauk.
Nakon toliko godina komunozma i nemogućnost stvaranja osnova za normalan odnos nas roditelja sa verom mišljenja sam da treba omogućiti deci da se obrazuju kroz veronauk.
Kakav primer mi roditelji možemo dati našoj deci kada bi i mi morali posetiti te sate veronauka i malo se uzdići iznad svoje neukosti.Čast izuzecima koji su imali šansu ostati u ljubavi prema Gospodu i u komunizmu.
Mislim da bi trebali mi kao roditelji inzistirati na tome da se verunauk u školama uči isto kao ovde kod mene u Hrvatskoj gde svako dete koje ide na veronauk ima ocenu iz veronauka i to mu ulazi u prosek ocena.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
APSLOUTNO NE.Imas crkvu pa vodi dete na veronauku skolu ostavi nastvanicimaa ne popovima,jer oni NISU nastavni kadar.

Natrag