Šta je novo?

Osnovana Fondacija Marko Simončeli

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Osnovana Fondacija Marko Simončeli
[/h] Izvor. B92, zvanični sajt | JT

Porodica i prijatelji Marka Simončelija osnovali su neprofitnu organizaciju u znak sećanja na Italijana koji je tragično preminuo pre dva meseca.

19691232804ef5b44baef33174097453_orig.jpg

© 2011 Gresini Racing S.r.l.
Simončeli je izgubio život u 24. godini na trci za Veliku nagradu Malezije na stazi “Sepang” 23. oktobra ove godine.
Ideju o Fondaciji Marko Simončeli pokrenuo je menadžer mladog Italijana Karlo Pernat, a odmah su je prihvatili članovi njegove porodice, koji su odmah krenuli sa realizacijom tog projekta.
Svu papirologiju smo sredili za veoma kratko vreme i spremni smo da počnemo sa radom”, rekao je Paolo, otac Marka Simončelija.

Predsednik Fondacije biće Markova Majka Rosela, njegova tetka Anđela i dr. Arnaldo Kapelini će biti u Upravnom odboru, dok će sestra pokojnog Italijana Martina i njegova devojka Kejt, imati svoje funkcije u njenom radu.

Već smo pokrenuli nekoliko inicijativa. Tako ćemo 20. januara ogranizovati dešavanje “Srećan rođendan Sić”, na stadionu u Riminiju, gde ćemo napraviti zabavu, baš onakvu kakve je moj sin voleo. Imaćemo brojne komičare na sceni i veliki broj Markovih prijatelja iz Moto GP padoka će doći. Takođe, radimo i na izložbi posvećenoj Marku u Korijanu, koju će organizovati Fondacija. Tek počinjemo, ali smo okruženi pozitivnošću, kakva je bila tipočna za njega i koja je uticala na mnoge, a njega učinila neverovatnom osobom”, rekao je Paolo Simončeli.

Simončeli je istakao da je cilj Fondacije sećanje na mladog Italijana, ali da ublaži patnju ljudima koji su takođe pretrpeli slične gubitke kao porodica vozača San Karlo Honde Gresini.
 
Top