Ortodoxija

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pozdravljam bez razlike sve one koji sebe nazivaju Ortodoxima i želim mir svima vama.

Imam pitanja i molim da prvo pogledate dobro ove ilustracije

CPOn4P0eF6dWi2gnXAAAAAElFTkSuQmCC
j6X2tNfPN9zhEmH4BR4wohIf7AwYAAAAASUVORK5CYII=
gfGStz068u7OgAAAABJRU5ErkJggg==

Pitanja za poštovane Ortodoxe glasi

Obijasnite mi Ortodoxnu teologiju po pitanju TRIJADE Bogova koja nisu TRI jer svi znamo da samo jedan je Bog, obijasnite mi kako Sveta Trojca jedan Bog ako Otac nije Sin nit je Sveti DUH i tako redom kako vidimo na priloženim ilustracijama?

Setite se GOSPODA HRISTOSA i njegove najveće zapovedi.

Dodato posle 20 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ako proradi ovaj forum biće i ilustracija,

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQBLou9wlsRhfjpNUgRDnHQ3X_cL-c749chQOwCkfFx4JcvBp8h6yH9ny7p
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:...Qv_zMsA2M33NueKsKBnYRpXFrU6NpJ-RU-E4pRC9RNGbA
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:...UI7hAE4f7SJLn0MMSzL1JgpCH7Gwg9GjP7yuufXs_J6DA
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSPY4niK6i_c0t7LN2vTRHLTCPwzm_Pw7gLZL3Uu-DU0CrMP5hq_g

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRqY6l_cLDxeBuzk9xgkC8caDWJWcYhzpoF4CcDgSiDtlLt5tyL

http://www.bumby.org/faq/triune_god.gif

Prilozi

• trinity-godhead.jpg
    trinity-godhead.jpg
    67,3 KB · Pregleda: 30
  • trinity-godhead.jpg
    trinity-godhead.jpg
    67,3 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Prijatelju te slike su ti sve pogrešne. Stvar je jednostavna ali ljudi vole da je komplikuju. Ide ti to ovako Bog Otac(čije lice ne može čovek videti i ostati živ), zatim ide ljubljeni Božij sin HRISTOS i karika koja ih spaja a zove se Sveti Duh i on je u sredini AMATERI.
BOG OTAC - SVETI DUH - HRISTOS a imaš i varijante Hrist - Sveti Duh - apostol Pavle(Ilija,Stefan,Petar,Jov i ostali).
Te slike su potpuno besmislene i ne daju nikakvu korist za spoznaju. Sad sam ti razjasnio. :yea:

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Prijatelju te slike su ti sve pogrešne. Stvar je jednostavna ali ljudi vole da je komplikuju. Ide ti to ovako Bog Otac(čije lice ne može čovek videti i ostati živ), zatim ide ljubljeni Božij sin HRISTOS i karika koja ih spaja a zove se Sveti Duh i on je u sredini AMATERI.
BOG OTAC - SVETI DUH - HRISTOS a imaš i varijante Hrist - Sveti Duh - apostol Pavle(Ilija,Stefan,Petar,Jov i ostali).
Te slike su potpuno besmislene i ne daju nikakvu korist za spoznaju. Sad sam ti razjasnio. :yea:

Nisi razjasnio ama baš ništa, nisam ja tražio da mi se slika razjasni i šta ljudi kompliciraju, nisam tražio ni da mi se potvrdi da čovek ostaje živ ako vidi Boga. Ali kada se radi o karici koja spaja i zove se Sveti Duh onda tražim da mi se citira doslovno pisano slovo da to proverim (mnogo je lažnih učitelja)

Evo mog pitanja za ORTODOXIJU sa ilustracijom Svetog Trojstva da Otac nije Sin
Da Sin nije Sveti Duh ili da Otac nije SVeti Duh.

Obijasnite mi Ortodoxnu teologiju po pitanju TRIJADE Bogova koja nisu TRI jer svi znamo da samo jedan je Bog, obijasnite mi kako Sveta Trojca jedan Bog ako Otac nije Sin nit je Sveti DUH i tako redom kako vidimo na priloženim ilustracijama?

20021d1318222439-ortodoxija-trinity-godhead.jpg

Moj argumenat jeste.
Kakvo obijašnjenje ORTODOXIJA ima bazirano na pisano slovo da Otac nije SVET i da nije DUH ili da nije "SVETI DUH" drugo.

Tražim od dobrih i poštenih ORTODOXA (ako takvih još ima) da mi misioniraju kako ide:
Sveto Trojstvo jedan Bog ako Otac nije Sin, Sin nije Otac! a Sveti Duh nije ni Otac ni Sin?

Razjasnite kakav je sada taj ORTODOXNI Sveta Trojica jedan Bog? (bazrirano na pisano slovo) Ja sam citirao stih gde piše da Bog jeste numerično jedan Bog, razjasnite mi numerično koliko Bogova ORTODOXIJA misionira da ima?

Setite se HRISTOSA i njegove najveće zapovedi da nikog ne mrzite.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Kako ti mogu razjasniti slike kada sam ti rekao da su pogrešne i besmislene. Kao na primer razjasnite mi zašto su 2+2 = 5. A što se tiče dokaza da to proveriš ono što sam rekao čitaj novi zavet kada je Hrist rekao ja sam u Ocu i otac je u meni. Kako kad je Hrist bio na zemlji a Otac na nebu a jednostavno je -posredstvom Duha Svetoga koji čini vezu između njih.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kako ti mogu razjasniti slike kada sam ti rekao da su pogrešne i besmislene. Kao na primer razjasnite mi zašto su 2+2 = 5. A što se tiče dokaza da to proveriš ono što sam rekao čitaj novi zavet kada je Hrist rekao ja sam u Ocu i otac je u meni. Kako kad je Hrist bio na zemlji a Otac na nebu a jednostavno je -posredstvom Duha Svetoga koji čini vezu između njih.

Još uvek čekam ako ima dobrog i poštenog ORTODOXA da se udostoji uljudi i da misionira ORTODOXIJU da ne bude da čitaoci foruma izvuku pogrešni zaključak.

Dragi moji ORTODOXI šta ovde piše?

Kakvo obijašnjenje ORTODOXIJA ima bazirano na pisano slovo da Otac nije SVET i da nije DUH ili da nije "SVETI DUH" drugo.

Tražim od dobrih i poštenih ORTODOXA (ako takvih još ima) da mi misioniraju kako ide:
Sveto Trojstvo jedan Bog ako Otac nije Sin, Sin nije Otac! a Sveti Duh nije ni Otac ni Sin? i dali ELOHIM je i ORTODOXIJI ime množine Bogova jer nije po pisanom slovu numerično jedan.

Setite se HRISTOSA i njegove najveće zapovedi da ne mrzite one koji nastoje da vas prosvete.:yea:

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
AA<br>Pozdrav,i pokušao bih mada će biti bezuspešno ali bar ću pokušati jer si ti unapred izrekao jednu istinu a onda je demantovao ne razumevajući suštinu i činjenice.<br>Ako poznaješ Pismo znaćeš da tamo piše da je Bog DUH.<br>Ako si to zapamtio onda ćeš znati da je Bog obećao u Isaiji 9. 6 da će se javiti u telu kao rođeni SIN ČOVEČIJI jer ga tako najavi Danilo.<br>Isus se nije smeo predstaviti Jevrejima da ih nebi sablaznio pa ih je pitao šta oni misle ko je on jer je citirao naziv iz Danila ,,SIN&nbsp; ČOVEČIJI,, kako bi razumeli, ali oni na žalost nisu. U jednom trenu Petar izgovara ko je telo Isus da konačno shvate ko je sin čovečiji koji će doći na oblacima u drugoj službi cara.<br><br>Prilikom stvaranja DUH&nbsp; BOŽIJI dizaše se nad vodom, čiji DUH...?<br>Da li to neko govori o Duhu Božijem a piše da je Bog Duh...?<br>Zar ne piše u Otk. da ima sedam Duhova da li su to sedam bogova?&nbsp; Ne nisu oni su takođe Duhovi ali u SLUŽBI a nisu STVORITELJ svega.<br><br>Eto sva TRI opisa: vidiš da piše da ima Duh i da je Otac Duh i da je sin od Duha. Ka li je to opis tri DUHA, jednog u telu drugog STVORITELJA SVEGA i treći u službi.<br><br>Da si pažljivo čitao službe znao bi kojim se imenima Bog oglašavao-predstavljao jedno od tih 15 imena je JHVH kojim se predstavi Jevrejima kao naciji a i pre i posle je izgovorio mnogo imena i ime Isusovo na Hebrejskom govori isto zato i piše da nema drugog imana datog ljudima za spasenje osim JEHOŠUE. Jer u tom imenu je služba.<br><br>Bog je obećao spasiti narod kroz telo, ugotovio je telo ČIJE...pa svoje,jer po DUHU začinje Marija i Duh dolazi u telu a kad Isus treba da se vrati kaže da Duh Sveti NEĆE doći ako on ne ode gore...ZAŠTO???<br>Ponovo kažem da si pažljivije čitao video bi da ISTU službu vrši DUH SVETI kao i ISUS: poučava, osvedočava, daje darove i moć,daje po darovima službe i tako redom...to je sve i Isus činio zato kad ode telo dolazi DUH&nbsp; HRISTOV da bude u nama u SVE&nbsp; DANE i ko primi Duh Isusov taj ima i OCA jer večeraju u verniku.<br><br>Zato nemoj biti ne veran već veruj da je TROJE što svedoči jer je kroz ISUSA svet stvoren i on JE&nbsp; BIO i JESTE i BIĆE i On je viđen u telu i opet će biti viđen.<br>Čitaj pažljivije opis koga to u Otkrivenju Jovan opisuje kad kaže Bog.<br><br>Za početak dovoljno pa ako bude dobre volje za dijalog nastavićemo a ako ne onda puno sreće...

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Koliko malo vere u tu teologiju ORTODOXIJE a koliko mnogo licemerstva kada su u pitanju JS kao obijekat progona i mržnje.
Blagoje vama kada ste pod blagodati i likujete.

Setite se Gospoda HRISTOSA i njegove najveće zapovedi da imate mira sa svim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Kao prvo:
Niko ne likuje već sažaljeva a to je teško stanje.
Niko ne uzdiže sebe već pokušava reći zašto tako veruje ali ti ne želiš čuti.

Drugo:
Nemoj biti samosažaljiv i povređen jer te niko ne vređa do ti sam.
Nemoj misliti da sve znaš i da si ne pogrešiv jer je to varka.

Treće:
Spusti se sa lažne visine i razgovaraj bez cinizma i bićemo isti a to je grešni prah kome treba život a ne gordost.
Nemoj druge suditi jer sebi sud činiš.

Pokušaj ponovo da nebude kasno.
Bratski pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Koliko malo vere u tu teologiju ORTODOXIJE a koliko mnogo licemerstva kada su u pitanju JS kao obijekat progona i mržnje.
Blagoje vama kada ste pod blagodati i likujete.

Setite se Gospoda HRISTOSA i njegove najveće zapovedi da imate mira sa svim ljudima.

AApocketzu, Baoumester ti je dao zaista lep bratski savet. Prisao ti je ljudski i hriscanski.
Postavio ti je nekoliko znacajnih pitanja, o kojima bi svaki poznavalac Biblije rado komentarisao.
A sta su mu ti odgovorio? U sustini, nista osim ponizavanja o cinizma.
I onda se tuzis kako niko ne diskutuje sa tobom.
Smesko, sa tobom je nemoguci diskutovati.
Ti samo znas monolog, vredjanje i ismejavanje drugih.

Sve najbolje

Natrag