Šta je novo?

Optužnica protiv nastavnice

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Optužnica protiv nastavnice
Izvor:
Novosti.rsAleksandra Milivojević, nastavnica biologije u OŠ "Kralj Petar Prvi", optužena je za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

NASTAVNICA biologije u niškoj Osnovnoj školi "Kralj Petar Prvi" Aleksandra Milivojević optužena je za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. Više javno tužilaštvo u Nišu, kako saznaju "Novosti", podiglo je optužnicu protiv Milivojevićeve zato što je 27. oktobra prošle godine u blizini škole od Tamare Nikolić (38) kupila 0,15 grama heroina za 10 evra i 500 dinara.


hr-skola-nis_310x186.jpgNiška policija je protiv nastavnice, koja predaje učenicima od petog do osmog razreda, tada podnela krivičnu prijavu zbog posedovanja droge. Sumnjičila se da je heroin kupila u školskom dvorištu, kada ju je primetila policija. Čim joj se završio čas, pripadnici policije upali su u učionicu i nastavnicu odveli sa sobom.

Direktor OŠ "Kralj Petar Prvi" Robert Džunić tada je potvrdio da je bio obavešten o privođenju nastavnice, sa kojom do tada nije bilo nikakvih problema, iako u toj školi radi 14 godina. Međutim, ukazao je da protiv nje ne može da preduzme nikakve mere, dok ne dobije dodatne informacije od tužilaštva.
Predočio je i da zbog krivičnih dela u radu ili u vezi sa radom i zbog težih povreda radne obaveze, u koje spada i konzumiranje alkohola ili opojnih sredstava, škola ima pravo da protiv radnika preduzme zakonom predviđene mere.

Posle lišenja slobode i saslušanja kod istražnog sudije, nastavnica biologije Aleksandra Milivojević puštena je da se brani sa slobode. Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu i protiv Tamare Nikolić, koja se tereti za krivično delo neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
 
Top