Šta je novo?

Optuženi za prevaru Šarićeve majke izvršio samoubistvo

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Optuženi za prevaru Šarićeve majke izvršio samoubistvo


Srna |


Milivoje Terzić (37) iz Pljevalja izvršio je danas samoubistvo u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, gde je bio u pritvoru od 30. avgusta zbog optužbe za prevaru.

U saopštenju iz ovog zavoda navodi se da se Terzić obesio danas nešto posle 13 časova o zaštitnu rešetku koja odvaja sobu od prozora.

Terzić je bio smešten u šestokrevetnoj sobi i dok su ostalih pet pritvorenika izašli u polusatnu šetnju, on je ostao u sobi pod izgovorom da mu se ne šeta i potom izvršio samoubistvo.


On se nalazio u pritvoru od 30. avgusta po rešenju o određivanju pritvora sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru.

Osnovni državni tužilac iz Kotora podigao je optužnicu protiv Terzića i Aksentija Ilijina iz Subotice zbog krivičnog dela prevare jer su, kako se navodi, od 28. do 31. jula lažno prikazali da će za 300.000 evra izdejstvovati ustupanje krivičnog postupka iz Italije u Crnu Goru za sina oštećene Ivanke Šarić.

U saopštenju se navodi da je Terzića, po prijemu u zatvor u Podgorici, detaljno pregledao zatvorski lekar i u njegovom zdravstvenom kartonu konstatovao da je psihosomatski zdrav.

"Prema izjavi zatvorskog lekara, pritvoreni Terzić je delovao stabilno i ništa nije ukazivalo na suicidne tendencije. Ovu konstataciju je potvrdilo i pet pritvorenih osoba", navodi se u saopštenju.
 
Top